Kissé átalakult a Gigabyte egyedi GTX 460-asa

Kissé átalakult a Gigabyte egyedi GTX 460-asa

A sok GeForce GTX 500-as sorozatú videokártya után most egy előző generációs újdonság is érkezett, méghozzá a Gigabyte kínálatából. A GV-N460-1GI temékkódú, egyedi hűtős kártya igazából már egy ideje megtalálható a gyártó kínálatában, az érdekesség most az, hogy megjelent a második reviziója, ami elég komolyan eltér elődjétől.

A WindForce 2X névre keresztelt videokártya hűtő az előző generációs változattal ellentétben már nem kettő, hanem négy darab, rézből készült hőcsövet tartalmaz, viszont ugyanúgy két ventilátorral rendelkezik, mint elődje. Természetesen ezzel  a lépéssel hatékonyabb, és halkabb hűtést ígér a Gigabyte, mi pedig nem tudjuk nem észrevenni, hogy a hűtő nagyon hasonlít a HD5870 SuperOverclock-on találhatóra, amivel igen jó tapasztalataink voltak.Az említettek mellett látszólag a NYÁK mérete is változott, de beszéljenek helyettünk a képek:

A két slotnyi helyet foglaló kártya természetesen Ultra Durable dizájn köré épül, a rajta elhelyezett GPU pedig szokás szerint most is 336 CUDA magot tartalmaz. A GPU magórajele a referenciának minősülő 675 MHz helyett 715 MHz-re lett feltornázva, így a CUDA magok órajele 1350 MHz-ről 1430 MHz-re emelkedett.  A 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódó 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória órajelén nem változtattak, így a memóriachipek továbbra is 900 MHz-en (effektív 3600 MHz-en) ketyegnek. A kétutas SLI, CUDA, PhysX és DirectX 11-es támogatással érkező videokártya újdonságon két darab DVI és egy HDMI kimenetet találunk.

A GV-N460OC-1GI rev 2.0 ára az első kiadáséhoz hasonlóan alakul, azaz 160 euró körüli összeget kell majd letenni az asztalra, ha ilyen kártyára fáj a fogunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward