Kisebb-nagyobb fejlesztésekkel és javításokkal jött az iOS 14.3

Az Apple elindította a Fitnesz+-t, megalapozott az AirPods Max számára, és az iPhone 10 Prónál pedig bevezette a ProRAW fejlesztést, és sok problémás dolgot is kiküszöbölt a mostani frissítéssel.

Kisebb-nagyobb fejlesztésekkel és javításokkal jött az iOS 14.3

Az iOS 14 szeptemberben készült el, és az Apple máris elindította a harmadik nagyobb jelentőségű frissítést, ami sok területre kiterjedően hoz fejlesztéseket az operációs rendszerben. A táblagépekre is elkészült a 14.3-es kiadás, ott természetesen iPadOS címszó alatt kell ennek az érkezésére számítani.

Az Apple azt emelte ki elsőként, hogy az iOS 14.3 esetében már támogatott az Fitnesz+ szolgáltatás, amit már korábban bejelentett a vállalat. Ezt kihasználva a vállalat szerint olyan edzésélményt lehet majd elérni az okoskütyük kihasználásával, mintha csak lemenne az edzőterembe az ember. A Fitnesz+ esetében az Apple Watch is munkára fogható az iPhone, iPad és Apple TV mellett.

Galéria megnyitása

A fejlesztés egy új Apple Fitnesz appot von magával, amiben már megtalálhatóak egyebek mellett a személyre szabott mozgási javaslatok is. A Fitnesz+ keretében rendszeresen friss tartalmakat kapnak majd a felhasználók. Legalábbis ott, ahol ez elérhető, itthon ugyanis erről még le kell mondani. A Fitnesz+ szolgáltatás ötlete beleillik az Apple egészségtudatos gondolkodásmódjába, és a világjárvány világított rá arra, hogy nagy igény lehet szükség esetén egy ilyen megoldásra, a cég pedig bízik a sikerben.

Az iOS 14.3 gondoskodik egy új termék támogatásáról is, ami szintén korábban mutatkozott be, ez pedig az AirPods Max fejhallgató. Erről a termékről csak néhány napja, hogy részletesen beszámolhattunk. És fontos, hogy akik erre beneveznek, azoknak mindenképpen olyan készülékre lesz szüksége a termék használatához, amin már a szóban forgó iOS/iPadOS kiadás teljesít szolgálatot.

Galéria megnyitása

Az első olyan fejlesztése az iOS 14.3-nak, ami nem egy teljesen új termékkel, fejlesztéssel kapcsolatos, a fényképező esetében a ProRAW bevezetése. A Fotók alkalmazáson belül lehet majd kezelni az iPhone 12 Pro szériával készült veszteségmentes felvételeket. Aprónak tűnő, de számunkra jelentős fejlesztés, hogy már lehet 25 FPS-es (PAL) videókat is készíteni, és nem kizárólag az NTSC-re fog koncentrálni az Apple. És tükrözhető lesz az előlapi kamera képe az iPhone 6s és az iPhone X modellek között minden okostelefonnál.

Galéria megnyitása

A személyes adatok védelmét tekintve újítás az iOS 14.3-ban, hogy az App Store oldalak esetében már lesz egy külön szekció az adatvédelem számára. Ezen a részen fel lesz tüntetve, hogy a fejlesztő milyen adatkezelési, biztonsági eljárásokat használ. Az Egészség alkalmazás esetében a menstruációs követésére szolgáló funkció meg lett toldva néhány hasznos extrával. Lehet már ezen belül jelezni a terhességet, a szoptatást és a fogamzásgátló-használatot, és jobb lesz a menstruációs és terhességi időszakok követése általánosan is.

A TV alkalmazáson belül az Apple TV+ fontosabb szerepet kapott, egyszerűbben lehet majd itt felderíteni az érdekes Apple Original tartalmakat. A keresővel lehet majd műfaj szerint böngészni, és a felhasználó dolgának a könnyítésére lesz itt keresési javaslat is az előzmények alapján, ami pedig alapból látszódni fog. És lesznek top keresési eredmények, amik minden esetben a legpontosabb találatokból fognak összeállni.

Galéria megnyitása
Apple Clips kód

Az App Clips fejlesztés már kamerán keresztül beolvasott kódokkal is menni fog, ehhez az Apple egy saját kódot készít az alkalmazások számára. Kínában az Időjárás alkalmazás esetében, valamint a Sirinél és a Térképen is látható lesz a levegő minőségére vonatkozó adat. Más helyeken pedig, ahol ez már eddig is megvolt, ki lesz terjesztve a funkció egészségügyi javaslatokkal. Végül még fejlesztésként említi az Apple azt is, hogy a Safari böngészőn belől bővül a használható keresőmotoroknak a sora. Az Ecosia keresőmotor került be újdonságként a sorba.

És hibajavítások is szép számmal vannak az iOS 14.3-ban. Ezeknek köszönhetően például már minden MMS-üzenet gond nélkül célba fog érni, és az üzenetekről jelző értesítések is mindig megjelennek majd, ezekkel ugyanis korábban voltak gondok. A csoportos üzenetküldés is javult, mert néha nem volt látható a tagok listája. A Fotók appon belül javítani kellett a videók mutatását, és ki lett küszöbölve az appmappák megnyitásának hibája is, ez ugyanis eseteként egyszerűen nem ment.

Javítani kellett az Apple-nek a Spotlight működését is, mert néha egyáltalán nem ment a funkció, esetenként pedig csak a megnyitás nem üzemelt a kereső felületéről. Olyan fura bugot is meg kellett szüntetnie a vállalatnak, hogy a Bluetooth menüpont nem szerepelt néha a beállításokban, és a vezeték nélküli töltés sem mindig indult el, hiába tette az ember a padra a készülékét. A MagSafe Duo külön teljesítménybeli gondokkal is küzdött egyes mobilokkal, ezt is javítani kellett. És egy olyan hiba is javítva lett, ami a billentyű bezáródását okozta bizonyos esetekben a VoiceOver használata közben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap