Kipróbálható az Office for Windows 10 bemutató kiadása

A Word az Excel és a PowerPoint univerzális bemutató kiadásai tökéletesen használhatóak akár érintőkijelzővel is.

Kipróbálható az Office for Windows 10 bemutató kiadása

A Microsoft januárban mutatta meg, milyen lesz a vállalat következő generációs irodai szoftvercsomagja, az Office. Először is érkezik majd egy teljes értékű asztali változat, amelyben az összes szokásos irodai alkalmazás megtalálható lesz, beleértve a Word-öt, az Excel-t, a PowerPoint-ot, az Outlook-ot, a OneNote-ot, az Access-t és a Publisher-t is. Ezzel együtt érintőkijelzőkre optimalizált univerzális Office alkalmazások is érkeznek, amelyek a Windows 10-es számítógépeken, táblákon és okostelefonokon egyaránt futni fognak. Utóbbiak most elérhetővé váltak, igaz, egyelőre még csak bemutató kiadásokban, amelyek a végleges változatok megjelenéséig még kisebb-nagyobb mértékben egészen biztosan változni fognak.

Office for Windows 10 – Word

Első körben az Office for Windows 10 univerzális appok számítógépes változatai váltak elérhetővé, az okostelefonokra és táblákra szánt példányok majd csak néhány hét múlva érkeznek meg. Utóbbi persze aligha probléma, ugyanis a Windows 10 okotstelefonokra és táblákra szánt változatának bemutató kiadása még nem érhető el a publikum számára.

Hogy mire számíthatunk az univerzális Office alkalmazások esetében? Nos, nagyjából arra, amit az Office for iPad és az Office for Android változatok esetében már megtapasztalhattunk: letisztult, érintőkijelzővel is könnyedén kezelhető felhasználói felületre, gazdag funkcionalitásra és sok ingyenesen elérhető szolgáltatásra, amelyek az alapvető dokumentumformázási feladatokhoz pont elegendőek.

Office for Windows 10 – Excel

A mobilkiadásokhoz hasonlóan az Office for Windows 10 esetében is lesznek olyan funkciók, amelyek az ingyenesen elérhető kiadásban nem, csak az Office 365 előfizetéssel használható változatban lesznek aktívak. Az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mely funkciókról van szó, de erről még talán korai is lenne beszélni, hiszen egyelőre csak az appok bemutató kiadásai érhetőek el.

Office for Windows 10 – PowerPoint

A Word, az Excel és a PowerPoint Windows 10-es bemutató kiadásait az alábbi hivatkozásokra kattintva lehet beszerezni – használatukhoz természetesen Windows 10 Technical Preview operációs rendszerre is szükség van, méghozzá lehetőleg a legújabb buildre.

Office for Windows 10 – Word Preview

Office for Windows 10 – Excel Preview

Office for Windows 10 – PowerPoint Preview

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward