Kínos, de szakadozik és lassú a WiFi az új MacBook Air-eken

Az Apple természetesen már nekilátott a hibajelenség kivizsgálásának, így remélhetőleg rövidesen fény derül a kellemetlenség okára.

Kínos, de szakadozik és lassú a WiFi az új MacBook Air-eken

Az Apple MacBook Air noteszgépeire manapság elég sok a panasz, az elégedetlenség forrása pedig szinte minden esetben a 802.11ac típusú WiFi adapter, ami kifogásolható adatátviteli sebességével és instabil működésével kergeti az őrületbe az újdonsült MBA tulajdonosokat.

A Haswell alapú MacBook Air noteszgépek nemrégiben mutatkoztak be, ám máris kiderült, hogy a bennük elhelyezett 802.11ac WiFi adapterrel valami nincs rendben, ugyanis az egység nem hozza a tőle elvárható szintet, már ami az adatátviteli sebességeket illeti - ezt az előzetes gyanú szerint szoftveres probléma okozhatja. Ez talán a kisebbik baj, ugyanis komolyabb probléma is van: a WiFi kapcsolat szakadozik és sokan arról számolnak be, hogy 1-2 szakadás után csak a rendszer újraindításával lehet ismét működésre bírni a vezeték nélküli hálózati kapcsolatot - és a hibajelenség idővel sajnos újra előjön.

A WiFi adapter hibás működésével kapcsolatban az Apple hivatalos fórumán már több bejegyzés is született, így az Apple nekiállt, hogy kivizsgálja, mi van az ügy hátterében. A hibát jelző felhasználók közül néhányan másik MacBook Air-t kaptak, mikor az adott kereskedésben reklamáltak, de volt olyan is, akinek a problémáján egy USB-Ethernet átalakítóval "segítettek".

Azóta az Apple az amerikai kereskedéseket arra kérte, hogy minden olyan noteszgépet "tartsanak vissza", amelynél jelentkezik a hiba, azaz problémás notebookkal ne engedjék távozni a vásárlót. A notebookok tulajdonosai cseregépet kapnak, a hibás konfigurációkat pedig az Apple szakemberei veszik kezelésbe, így idővel kiderül, milyen jellegű hiba okozza a kellemetlenséget.

Érdekesség egyébként, hogy néhányan szoftveres eredetű problémára gyanakszanak, ugyanis volt olyan, akinél megszűnt a hiba, ahogy routerén firmware-t frissített, de olyan is akadt, aki a WiFi csatorna módosításával varázsolt stabil WiFi kapcsolatot MacBook Air noteszgépére. Egyes híroldalak szerkesztői arról számoltak be, hogy a hibásan működő konfigurációk esetében a helyzet rosszabbodik, ha az adott noteszgépet asztalra teszik.

Jól látható hát, hogy a témában egyelőre sok a megválaszolatlan kérdés, így kíváncsian várjuk, milyen eredményre jut az Apple vizsgálata. Az Apple további teendői a vizsgálat eredményétől függenek. Reméljük, hamar pont kerül az ügy végére.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward