Kínai hack: $200-nyi zene $2,6-ért

Új "divat" terjed a kínai hackerek között: a "kalózzene" már a múlté, újabban a "kalózkártya" a befutó, annál is inkább, hogy legális zenét lehet venni rajta az iTunes-nál. Trükkös, és úgy tűnik, egy darabig még vígan élhetnek is a lehetőséggel.

Kínai hack: $200-nyi zene $2,6-ért

Új "divat" terjed a kínai hackerek között: a "kalózzene" már a múlté, újabban a "kalózkártya" a befutó, annál is inkább, hogy legális zenét lehet venni rajta az iTunes-on. Trükkös, és úgy tűnik, egy darabig még vígan élhetnek is a lehetőséggel.

Sikeresen feltörték ugyanis azt az algoritmust, ami az iTunes Store ajándékkártyáit generálja. Ez pedig oda vezetett, hogy a kínai piacot valósággal elárasztották ezek a "kalózkártyák", amivel egyben együttjárt az árak villámgyors csökkenése is, mivel az árusítók is gombamód elszaporodtak.

Egy kínai zeneipari tanácsadó cég blogja, az Outdustry számadatai szerint ez az olcsóság már olyan mértékeket öltött, hogy előbb $10, majd később már mindössze csak $2,60 dollárért is elérhetővé váltak $200 értékű kártyák. Ilyen árak mellett kétségkívül folyamatos és élénk a forgalom is.

Hogy az Apple számára mindez mit jelent, azt egyelőre még senki sem tudja. A további kártyacsalásoknak természetesen könnyedén elejét vehetik azzal, hogy megváltoztatják a generáló algoritmust, viszont a piacra már kikerült kártyák problémája ezzel még nem lesz megoldva. Kérdés, hogy ezeknek az ügyében tehetnek-e egyáltalán bármit is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward