Kínában szabadulnak a bányászatra használt GeForce RTX 3060-asoktól

És nem csak ezektől a kártyáktól, hanem számos egyéb modelltől is, ugyanis sokan feladják a kriptovaluta-bányászatot, miután a kínai kormányzat szigorításokat vezetett be.

Kínában szabadulnak a bányászatra használt GeForce RTX 3060-asoktól

A kínai kormányzat az elmúlt időszakban háborút hirdetett a kriptovaluta-bányászattal foglalkozó farmokkal szemben, amellyel az a nem titkolt céljuk, hogy a rendkívül energiaigényes tevékenység végzését a lehető legjobban ellehetetlenítsék. Ennek hatására rengeteg bányászfarm költözik át más térségekbe, ám azok a „vállalkozók”, akiknek nincs ilyesmire lehetőségük, elkezdték felszámolni a bányászfarmokat, amelynek eredményeként rengeteg videokártya árasztotta el a használtpiacot Kínában.

A HKEPC információi szerint a bányászok nem csak a GeForce RTX 30-as, illetve a Radeon RX 6000-as sorozatú videokártyákat dobják piacra, hanem a régebbi modelleket is egészen a Pascal és a Polaris szériáig bezárólag. Mivel egy-egy bányászfarm jellemzően több száz, vagy akár több ezer videokártyából is állhat, az értékesítés jellemzően minimális vásárlási mennyiséghez van kötve, ami általában 100 darab videokártya megvásárlását jelenti – az árakat is ennek megfelelően, nagy tételre vonatkozóan adják meg.

Galéria megnyitása

Egy-egy ilyen online ajánlat keretén belül 100 darab GeForce RTX 3070-es videokártyát már 400 dolláros darabáron is el lehet érni, míg a GeForce RTX 3060 és a GeForce RTX 3060 Ti esetében sorrendben 293 dolláros és 370 dolláros ár van érvényben, igaz, ezek az összegek már csak minimum 200 darabos rendelés esetén érvényesek. Noha ezek az árak vonzónak tűnnek, azt azért nem szabad elfelejteni, hogy a bányászatra használt kártyák élettartama a körülmények függvényében rövidebb lehet, mint normál társaiké, és ugye jellemzően semmiféle jótállás sincs rájuk.

Persze a kriptovaluta-bányászokat sem kell félteni, ugyanis sokan próbálkoznak azzal, hogy a kínai hatóságok elől elrejtve tovább üzemeltessék jól bevált bányászfarmjaikat a magasabb kriptovaluta-árfolyamok érkezésének reményében. Az egyik élelmes bányász konkrétan a Szecsuán tartományban található egyik vízerőmű belsejében rejtette el a farmját.

A videokártya-árak az elmúlt időszakban Kínában akár 45%-kal is csökkentek, de hasonló tendencia mutatkozik Ausztriában és Németországban is. Az Amerikai Egyesült Államok területén ez az ármozgás egyelőre nem igazán érhető tetten, de idővel talán arrafelé is csökkenhet a videokártyák ára. Már amennyire a chiphiány engedi.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap