Kínában fogyott a legtöbb okostelefon

Érdekes eredményről számolt be a Needham & Company egyik elemzője a legfrissebb mobilpiaci eladásokkal kapcsolatban. Kínában ugyanis a jelentés szerint ugrásszerűen megnövekedett az eladott új okostelefonok száma, így magasan az első helyet tudták megszerezni most először, és vélhetően nem utoljára.

Kínában fogyott a legtöbb okostelefon

Érdekes eredményről számolt be a Needham & Company egyik elemzője a legfrissebb mobilpiaci eladásokkal kapcsolatban. Kínában a jelentés szerint ugrásszerűen megnövekedett az eladott új okostelefonok száma, így magasan az első helyet tudták megszerezni most először, de vélhetően nem utoljára.

A dokumentum az idei év első negyedévet összegezte. A Charlie Wolf által publikált adatok, mondhatni megdöbbenést hoztak mindenki számára. Az egy évvel korábbi eladásokhoz viszonyítva Kínában 164 százalékkal értékesítettek több készüléket, így szám szerint összesen 33,1 millió eszköz talált új gazdára. Ezzel az eladott okostelefonoknak csaknem a 25 százaléka Kínában került le a boltok polcairól. A legutóbb még első helyen jegyzett Egyesült Államok ezúttal mindössze 25 milliós adattal szolgált.

A kínai piacon eladott készülékeken futó operációs rendszerek rangsora hasonló, mint ahogy az világviszonylatban is kirajzolódik, viszont az eloszlás jóval drámaibb. Itt ugyanis az Android kiemelkedő fölényre tett szert, az értékesített mobilok 69,5 százalékán volt jelen. Az Apple iPhone-ja ezzel szemben a második helyen már csak 17,3 százalékos részesedére tett szert; viszont ez még jónak is számít, mivel legutóbb mindösszesen 9,9 százalékot tudhatott magáénak. A harmadik helyen a Symbian van, és vélhetően ez még jó sokáig így is marad. Neki összesen 11,2 százalék jutott. Érdekes, hogy ha ezeket összeadjuk, akkor csak 2 százalék marad függőben, amin osztoznia kell a Windows Phone-nak, a BlackBerrynek és a bada OS-nek is többek között.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward