Kínában bukkant fel a Galaxy J3

A Samsung legújabb mobilja egészen jól sikerült.

Kínában bukkant fel a Galaxy J3

A Samsung ismét egy új taggal bővítette a Galaxy termékvonalat. Hírünk főszereplője a középkategória alján próbálja majd elcsavarni az érdeklődők fejét. A vállalat nem verte nagydobra a készülék érkezését – egyszer csak megjelent a hivatalos kínai honlapon –, pedig a Galaxy J3 tényleg megérdemli a figyelmet.

Ezúttal egy jól sikerült, de mégis megfizethető Samsung eszközzel ismerkedhetünk meg, nincsenek feltűnő gyengeségei, minden tekintetben kiegyensúlyozottan, és a kategóriájában egészen jól is teljesít. A Galaxy J3 előlapját kitöltő 5 hüvelykes megjelenítő például nemcsak, hogy 720p-s felbontású, hanem Super AMOLED technológiával dolgozik, ennek köszönhetően a kellő részletgazdagság vibráló színekkel, valódi feketével és nagyon széles betekintési szögekkel társul. A telefonon a TouchWiz felhasználói felület rajzolódik ki, amely mögött az Android 5.1.1 fedezhető fel. A Samsung rengeteg hasznos (esetenként kevésbé szükséges) extrával látta el a Lollipop rendszert, így már rögtön egy jól használható mobilt kapnak a kezükhöz a vásárlók. Kettő kamerát kapott a Galaxy J3. Az előlapján egy 5 MPixeles megoldás fedezhető fel, ezzel lehet lefolytatni a videóhívásokat, de vélhetően legtöbbször a szelfizések alkalmával fog munkába állni. Az emlékezetes pillanatok megörökítésére egy 8 megapixeles egység szolgál, ami a telefon hátoldalára került. Ez a kamera egy LED-es villanó támogatását is élvezi, a lencserendszere F/2.2-s rekeszértékű, és az is fontos, hogy Full HD videókat (30 FPS) lehet vele megörökíteni.

Az okostelefonban a teljesítményfelelős egy négymagos chip, ami 1,2 GHz-es órajelen üzemel. Sajnos ennél többet hivatalosan nem tudunk a központi lapkáról, de azt szinte biztosra lehet venni, hogy Cortex-A53 feldolgozók alkotják a kvartettet – vélhetően egy Qualcomm MSM8916 (Snapdragon 410) húzta meg benne magát. A Galaxy J3-ban a rendszer számára 1,5 GB-nyi memória biztosított a Samsung jóvoltából. Ez semmi esetre sem nevezhető bőségesnek, de az átlagemberek számára az esetek többségében már elegendő lehet. A háttértár kapacitása 8 GB-os, és microSD kártyával bármikor lehet bővíteni. Az okostelefon kapcsolati képességeit figyelembe véve a legfontosabb a 4G LTE támogatás megléte – négyes kategóriájú modem került bele, ami 150 és 50 Mbps-os le- és feltöltési sebesség elérését teheti lehetővé. A Galaxy J3 ezen felül kínál még 802.11 a/b/g/n Wi-Fi-t, Bluetooth 4.1 modult, RDS-es FM rádiót és GLONASS műholdakkal is kommunikáló A-GPS vevőt. Érdekesség, hogy opcionálisan még két SIM befogadására is alkalmas; szóval ha valakinek erre a képességre is szüksége van, akkor a megfelelő modellt kell csak kiválasztania.

A Samsung okostelefonoknál eléggé általános „probléma”, hogy mindegyik erősen hasonlít a többire, és bár ez nem feltétlenül lenne gond, azért tényleg eléggé unalmasaknak szokták őket titulálni az emberek. Sok izgalmat ugyan a Galaxy J3 sem hoz, de a fémes – vagy legalábbis fémes hatást keltő – keret nagyon szépen lett kidolgozva, ami sokat javít az összképen. A mindössze 7,9 milliméter vastag eszköz felülete 142,3 x 71 mm-es, és 138 grammot nyom. Megvásárolható lesz fehér, fekete és arany kivitelben is. Az üzemidejéről még nem esett szó, de szerencsére ilyen téren sem lehet rá panasz. A hátlap mögött rejtőző 2600 mAh-s akkumulátor alapvetően már jó ekkora méret mellett, és mivel Super AMOLED kijelző, valamint energiahatékony chip rejlik benne, az átlagosnál is jobb üzemidőre van kilátás.

A Samsung Galaxy J3 pontos árazásáról nem esett szó egyelőre, és valószínűleg már csak decemberben kerül sor a forgalmazás megkezdésére.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward