Kilazíthat az USA, megmenekülhet a Huawei

Egyelőre semmi biztosat nem lehet tudni, de nagyon úgy fest, hogy az USA mégsem szeretné teljesen kivonni a forgalomból a Huawei-t.

Kilazíthat az USA, megmenekülhet a Huawei

Az elmúlt napokban több forrás is arról számolt be, hogy az Egyesült Államok illetékesei megkegyelmezhetnek a Huawei számára, és engedélyezik több olyan vállalatnak is a kínaiak kiszolgálását, akiktől ezt a jogot korábban megvonták. Ezzel a lépéssel az USA valamelyest helyreállíthatja a rendet, de egyelőre még kár előre szaladni.

Mint az ismeretes, az Egyesült Államok az elmúlt közel 1,5 évben folyamatosan hozott olyan döntéseket, amikkel a Huawei működését szép lassan szinte teljesen ellehetetlenítette. Az utóbbi hetekben már leginkább arról szóltak a hírek, hogy a vállalatnak meglehetnek számlálva a napjai, és már csak a raktárkészleten maradt komponensekből variálva tud új mobilokat építeni. Most azonban fordult a kocka.

Galéria megnyitása

Egyre másra jelennek meg olyan hírek, hogy több vállalat is engedélyt kaphatott az Egyesült Államoktól arra, hogy mégis szállítson a Huawei számára komponenseket. A Sony biztosíthat majd például szenzorokat a cégnek, és az OmniVision egységeit is alkalmazhatja, de a Samsung Display partnerségét is tovább élvezheti elvileg. Szeptemberben pedig egyébként az Intel és az AMD is zöld jelzést kapott, de az már inkább a személyi számítógépek szempontjából érdekes.

Elképzelhető, hogy az Egyesült Államok arra készül, hogy csak egészen szűk támogatási körbe szorítva hagyja tovább működni a Huawei-t. Ezzel elérné azt, hogy gyakorlatilag legyen egy olyan adu a kezében a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalások során, amit bármikor előhúzhat. Hivatalos információk hiányában nagyon nehéz azt megmondani, hogy milyen célja lehet az amerikai félnek, és azt is, hogy meddig mehet el a könnyítésekkel.

Állítólag az 5G az, ami az Egyesült Államok szerint a fő probléma. Egyes értesülések szerint amíg egy adott vállalat adott komponense nem arra szolgál, hogy az támogatást nyújtson az 5G berendezések létrehozásához, addig mehet az üzlet. Ha tényleg ez lesz az új személet, az komoly változásokat hozhat. Adott esetben talán sem zárható ki teljesen, hogy a Google-höz is visszatérhet a Huawei.

Galéria megnyitása

Jó esély lehet ez akár a Qualcomm számára is. Korábban a Qualcomm külön kérte az illetékesek, hogy adjanak számára engedélyt arra, hogy a Huawei-nek szállíthassanak rendszerchipeket, miután kiderült, hogy gyakorlatilag nem maradt olyan hely, ahonnan tudna vásárolni ilyen egységeket. Viszont mivel időközben az USA minden más beszállítótól is eltiltotta a Huawei-t, így igazából az is lekerült a napirendről, hogy a Qualcomm menekülést jelenthetne a számára. Ám, ha tényleg kegyelmet kap a Huawei, akkor a Qualcomm ismét bepróbálkozhat.

Korábban szinte minden gyártó, aki el lett vágva a Huawei-től, panaszkodott az amerikai döntésre, ami nem meglepő. Tekintve a vállalat méreteit, számos olyan cég volt, akinek a bevételét jelentős részben tette ki a Huawei. Mivel a világ egyik legnagyobb mobil és viselhető kiegészítő gyártójáról van szó, így olyan piaci szereplő, akinek a kiesése egyaránt fájna az iparnak és a felhasználóknak is. Hogy mi lehet annak az oka, amit most látunk, azt nem tudjuk, de hamarosan talán hivatalos információkat is kapunk majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap