Kigyúrt ECS alaplap Trinity APU egységekhez

Az ECS egy rendkívül jól felszerelt Socket FM2-es alaplappal rukkolt elő.

Kigyúrt ECS alaplap Trinity APU egységekhez

A Trinity APU egységek fogadására felkészített, A85F2-A Deluxe névre keresztelt újdonság ATX formátummal érkezik, bővítőhelyekből pedig rengeteget kínál. A Socket FM2-es processzorfoglalat négy darab DDR3-as memóriafoglalathoz kapcsolódik, amelyekben akár 64 GB-nyi DDR3-2300 MHz-es memóriamodul is elhelyezhető, így maximálisan kiaknázhatóak a kétcsatornás memóriatámogatásban rejlő lehetőségek.

Az A85X lapkakészlet köré épülő újdonságon hét darab SATA 6 Gbps-os portot találunk, amelyekhez természetesen RAID 0,1,5,10 támogatás egyaránt jár. A kínálatban még egy eSATA 6 Gbps-os port is lapul. A bővítőhelyek között két darab PCI Express 2.0 x16-os slot, valamint  három darab PCI Express 2.0 x1-es és két PCI csatolófelület bújik meg. USB 3.0-s portokból összesen hatot kapunk, de rajtuk kívül a rendszer nyolc darab USB 2.0-s portot is biztosít. A sorból természetesen a videó kimenetek sem hiányoznak: ezek között egy D-Sub, egy HDMI és egy DVI csatlakozót találunk. Az alaplap Gigabites Ethernet vezérlővel és nyolccsatornás HD audió vezérlővel egyaránt fel van szerelve, a kényelmes és látványos testre szabhatóságról pedig a felhasználóbarát UEFI alapú BIOS gondoskodik.

Az új alaplap az ECS Nonstop minősítését is megkapta, azaz 7/24-es üzemre is fel van készítve, bírja a strapát. A minősítés kiérdemléséhez különböző teszteken kell átverekednie magát az adott alaplapnak. Az ECS Nonstop minősítésével rendelkező alaplapok kritikus érintkezési pontjai aranyozottak és a deszkák szilárdtest kondenzátorokat tartalmaznak, sőt, ESD (Electrostatic Discharge – Elektrosztatikus Kisülés) elleni védelmet is kínálnak a D-Sub, HDMI, LAN és USB portok számára.

Az A85F2-A Deluxe alaplaphoz számos hasznos szoftver jár, amelyek között a Norton Antivirus, a Muzee és a Cyberlink Media Suite egyaránt megtalálható. A vállalat saját fejlesztésű alkalmazásokat is kínál a deszkákat, így a kínálat részét képezi iEZ Utility, ami az eBLU BIOS Live Update segédprogramnak, az eDLU Drivers Live Update szoftvernek és az eSF Smart Fan Utility-nek is helyet ad.

Az új alaplap hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban egyelőre nem érkeztek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward