Kiemelt gyártók már tesztelhetik a Snapdragon 888 utódját

Egyeseknek mostanra küldött mintákat a Qualcomm, hogy elkezdhessék a lapka viselkedésének a felmérését.

Kiemelt gyártók már tesztelhetik a Snapdragon 888 utódját

Az elmúlt hónapokban a legtöbb csúcsmobil a Qualcomm Snapdragon 888 rendszerchippel került bevetésre, és a következő hónapokban ebből még jönni fog egy „pluszosított” változat is. Szóval a felhasználók még nagyon sok olyan újdonsággal ismerkedhetnek majd meg az elkövetkezendő hónapokban ezen az alapon, de kiderült, hogy a színfalak mögött a fejlesztők már az SD888 utódjával ismerkedhetnek.

A Digital Chat Station számolt be ágazati forrásokra hivatkozva arról, hogy egyes topkategóriás kínai vállalatok számára a Qualcomm már eljuttatott néhány mintát abból a rendszerchipből, ami a Snapdragon 888-at fogja felváltani az év végén. Az SM8450 azonosítóval illetett lapka kapcsán már néhány napja beszámolhattunk néhány főbb információról, és most ismételten terítékre került ez a chip.

Nem lehet azt pontosan tudni, hogy mely mobilgyártókhoz jutott az egyelőre még eléggé rejtélyes SM8450 lapkából, de valószínűleg olyan vállalatokra gondolhatunk itt, mint a Xiaomi vagy a BBK Electronics márkái, így az Oppo, a Vivo, a OnePlus, a Realme, valamint az iQOO.

Galéria megnyitása

A Xiaomi a Qualcomm-mal nagyon szoros kapcsolatot ápol, sőt, lényegében a Qualcomm a vállalat egyik legnagyobb befektetője, szóval az egyáltalán nem lenne meglepő, ha a Xiaomi mostanra hozzáférhetne a mintákhoz. Ebben a hírben az a leginkább izgalmas, hogy ezek szerint már készülnek olyan minták, amiket partnereknek is szállítanak, így gyakorlatilag elindulhat szép lassan a jövő évben érkező okostelefonoknak a tesztelése is.

A Snapdragon 888 már eleve egy irtózatosan nagy teljesítménnyel szolgáló rendszerchip, és a Qualcomm biztosan fokozni fogja a teljesítményét a következő körben. Mivel a névadási sémát most a cég felborította, így azt megtippelni is nehéz, hogy hívják majd a chipet, ami az SM8450 fejlesztési azonosító alatt fut, de igazából ez nem is számít. A lényeg az, hogy a lapka már az ARMv9 alapra fog épülni.

Az eddigi információk alapján Kryo 780 néven futnak majd az SM8450-ben található processzormagok, és a grafikus egység pedig az Adreno 730 azonosítóval lesz illetve, így akár ezen a fronton is kaphatunk egy teljesen új architektúrát. A Qualcomm következő generációs egysége mellé a Snapdragon X65 5G hálózati modem fog társulni, és a FastConnect 6900 kapcsolódási alrendszert támogatja majd, ami magában foglalja a Bluetooth 5.2 modult a Wi-Fi 6E szabványnak megfelelő WLAN szupporttal együtt.

Galéria megnyitása

Tavaly a Snapdragon 888 nagyon hamar bevetésre készen állt, hónapokkal hamarabb tudták használatba venni a gyártók, mint a Snapdragon 865-öt vagy akár a korábbi évek lapkáit. És amennyiben hasonló lesz a helyzet az SM8450-nél is, akkor nem kizárt, hogy még ebben az évben be fog mutatkozni kész okostelefon ezzel a rendszerchippel. A Qualcomm egyébként hivatalosan csak az évvégi fejlesztői konferenciáján szokott ezekről beszélni, szóval nem valószínű, hogy hivatalos infomrációt egyhamar hallunk az SM8450-ről.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap