Kiégett a nyomtatóipar

Kiégett a nyomtatóipar

Az utóbbi három esztendő legrosszabb negyedévét tudhatják maguk mögött Magyarországon az irodatechnikai eszközök - másolók, nyomtatók, lapolvasók stb. - gyártói: a kereslet drámaian visszaesett mind a vállalati, mind az otthoni felhasználók piacán - írja a mai Világgazdaság.

A második negyedév összesítése alapján darabszámban közel 40 százalékkal, forintban számított értékben pedig mintegy harmadával zuhant a forgalom - tudta meg a lap Halász Pétertől, az IDC amerikai piackutató társaság magyarországi elemzőjétől. A második negyedévben közel 3 milliárd forint értékben 43 ezer irodatechnikai berendezést adtak el az egy évvel korábbi közel 70 ezerrel szemben.

A lakosság mellett az államigazgatás is visszafogta beruházásait, nagyobb tender egyáltalán, de kisebb is jóval kevesebb volt az elmúlt időszakban.

A többfunkciós irodai készülékek világszerte válságállóbbnak bizonyulnak, mint az egyféle feladatra tervezettek. Az előbbiekből ugyanis alig 6 százalékkal adtak el kevesebbet, mint egy éve, szemben az irodai készülékek teljes piacát jellemző 21 százalékos visszaeséssel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward