Kiderült, mi lapul a HP Chromeboxban

A HP újdonsága meglepő módon akár Core i7-es processzorral és 8 GB-nyi rendszermemóriával is elérhető lesz, igaz, ez a kivitel egyáltalán nem lesz olcsó.

Kiderült, mi lapul a HP Chromeboxban

A HP idén februárban jelentette be, hogy egy ultrakompakt, Chrome OS operációs rendszert futtató konfiguráció, azaz egy Chromebox készítésén munkálkodik. Akkoriban sajnos nem derült ki, hogy az újdonság pontosan milyen hardverkomponensekre épül majd, most azonban megtört a jég: kiszivárogtak a legfontosabb részletek.

A HP hivatlos weboldalán található dokumentáció alapján már biztos, hogy a HP Chromebox 126 x 124 x 39 milliméteres mérettel érkezik. Az újdonság 1,4 GHz-es Celeron 2955U vagy 2,1 GHz-es Core i7-4600U processzorral kerülhet forgalomba, a DDR3L szabványú rendszermemória mennyisége pedig 2 GB, 4 GB vagy 8 GB lehet. A Celeron processzorral ellátott példány csak egyetlen So-DIMM memóriafoglalatot kap, a Core i7-es modellnél azonban már két slot áll rendelkezésre. Az adatok tárolásáról egy M.2-es SSD kártya gondoskodik, amely 16 GB-os adattároló kapacitást kínál. A fedélzeten lesz még 802.11 b/g/n WiFi és Bluetooth 4.0-s támogatás biztosító bővítőkártya, Gigabites Ethernet vezérlő (Realtek RT8112G), valamint egy HD audió vezérlő is, ami egy Realtek ALC283 alapú megoldás.

Az újdonság csatlakozói között négy USB 3.0-s port, valamint egy DisplayPort és egy HDMI 1.4b videó kimenet is lapul. Extraként három az egyben memóriakártya-olvasót is elhelyeztek a terméken. A sorból persze a mikrofon bemenetként és fejhallgató kimenetként funkcionáló kombinált 3,5 milliméteres jack audió csatlakozó sem hiányzik. A 630 grammos HP Chromebox VESA támogatást is kap, így televízió vagy monitor hátuljára egyaránt fel lehet szerelni. A rendszer tápellátásáról egy külső, 65 wattos teljesítményű tápadapter gondoskodik, amelynek hatásfoka 85% felett helyezkedik el.

A jelenlegi árlistákon a Celeron processzorral és 4 GB-nyi rendszermemóriával ellátott példány 200 dolláros árcédulával szerepel, míg a Core i7-es processzorral és 8 GB-nyi rendszermemóriával ellátott példányért 660 dollárt kérnek el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward