Kiderült mennyit kérnek el a Galaxy TabPro S-ért

A Samsung Windows 10-et futtató táblagépe annyiba kerül, mint a Surface Pro 4, viszont gyárilag tartozik hozzá billentyűzet, amiből előnyt kovácsolhat.

Kiderült mennyit kérnek el a Galaxy TabPro S-ért

A Samsung a CES-en leplezte le a legújabb táblagépét. A Galaxy TabPro S igazán figyelemre méltó paraméterekkel rendelkezik, de mivel az árazására nem derült fény a bemutató alatt, így nehéz volt pontosan elhelyezni a termékpalettán. Mostanra viszont kiderült, hogy mennyit is kell majd fizetni az újdonságért, ami egy kicsit megtévesztő névválasztással próbál érvényesülni.

A Galaxy létére Windowsos készülék – ahogy arról a megjelenésekor is beszámoltunk –, igény szerint elérhető lesz a Windows 10 Home operációs rendszerrel, valamint választani lehet majd a Pro variánssal is. Akik megelégednek a Windows 10 Home által kínált funkcionalitással, azok kereken 1000 euróért cserébe juthatnak majd hozzá a Samsung újdonságához, akik viszont nem szeretnének lemondani olyan extrákról, mint például a BitLocker, a csoportházirend-kezelés vagy a távoli asztal elérés, azok 1100 euróért cserébe tehetik magukévá a Windows 10 Prót futtató modellt. A két kivitel között meglehetősen nagy, százeurós az árkülönbözet, ami kicsit indokolatlannak érződik azt figyelembe véve, hogy a két Windows variáns között egyébként 40 eurós eltérés van.

A Samsung a fenti árakat a Wi-Fi-s modellekre érti, a 4G LTE hálózati modemnek is otthont adó táblagép újabb 100 euróval drágábban, 1200 eurós összegért szerezhető majd be. Ez már alapértelmezetten a Windows 10 Pro operációs rendszert futtatja majd. Az továbbra sem derült ki, hogy a 256 GB-os SSD-vel ellátott készülék mennyibe kerül majd, az eddigi adatok ugyanis mind a 128 GB-tal ellátott változatokra érvényesek.

Microsoft Surface Pro 4

A Galaxy TabPro S legnagyobb riválisa a Microsoft Surface Pro 4 lesz. Az aktuális Surface generáció leggyengébb (Intel Core m3 processzor, 4 GB RAM, 128 GB tárhely) tagjának fog versenytársat állítani a friss tablettel a Samsung. Az árakat tekintve hasonlóan szerepel ez a páros, hiszen a Surface Pro 4 alapkivitele is éppen 1000 euróba kerül Európában – az Egyesült Államokban valamivel szerényebb összegért, 900 dollárért lehet hozzájutni. Mi dönthet közöttük? A Surface megjelenítője magasabb felbontású (2736 x 1824 pixel megy 2160 x 1440 ellen), és minden bizonnyal komolyabb szoftveres támogatást kaphat az anyavállalattól. A Galaxy TabPro S pedig Super AMOLED technológiát szállít, és gyárilag van mellé egy fizikai billentyűzet is, ami nagyban megkönnyítheti vele a munkát. Utóbbi a Surface Pro 4 mellé is kapható, de ilyenformán további 120 eurót kell érte leszurkolni.

A Samsung Galaxy TabPro S februárban kerül a boltok polcaira, és természetesen megvásárolható lesz Magyarországon is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward