Kiderült, mennyibe kerülnek a 45 wattos Richland APU-k

A két új Richland APU végre az AMD hivatalos árlistáján is feltűnt.

Kiderült, mennyibe kerülnek a 45 wattos Richland APU-k

Néhány hete kiderült, hogy az AMD 45 wattos TDP-vel rendelkező asztali Richland APU egységek piacra dobására készül, amelyek ideális választások lehetnek, ha egy alacsony fogyasztású kompakt asztali számítógép, illetve egy energiatakarékos HTPC építése a cél.

Az újdonságok legfontosabb tulajdonságai

Akkoriban csak az új APU egységek tulajdonságairól hullott le a lepel, azt viszont még nem lehetett tudni, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd, sőt, az sem volt világos, mikor jelennek meg kereskedelmi forgalomban. A hónap elején végre megtört a jég, ugyanis megindult a 45 wattos TDP-vel rendelkező Richland APU-k szállítása, ám hivatalos információ még akkor sem állt rendelkezésre a várható árazással kapcsolatban. A pletykák alapján annyit lehetett sejteni, hogy a nagyobbik modell, azaz az A10-6700T várhatóan 150 dollár körüli áron lesz majd elérhető.

A napokban mindkét új APU felkerült az AMD hivatalos árlistájára, így kiderült, hogy az A8-6500T 112 dollárba, az A10-6700T pedig 142 dollárba kerül - utóbbinál nem is tévedtek sokat az első pletykák, hiszen 150 dollár körüli árat emlegettek.

Az AMD hivatalos árlistájának egy része
Az AMD hivatalos árlistájának egy része

A friss APU egységek egyelőre még nem tűntek fel a hazai üzletek polcain, sőt, a külföldi webáruházak kínálatában sem találkoztunk velük. A fent említett összegek persze listaárak, de azért a kiskereskedelmi árak alakulására is lehet következtetni belőlük. Mindenképpen érdekes, hogy az alacsony fogyasztású újdonságok egyetlen dollárral sem drágábbak hagyományos, 65 wattos TDP-vel rendelkező társaiknál, azaz az A8-6500-nál és az A10-6700-nál, így úgy látszik, hogy azonos árszinten az AMD engedi, hogy döntsünk teljesítmény és fogyasztás között.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward