Kiderült mennyi RAM lakik az iPhone SE-ben

Kiderült mennyi RAM lakik az iPhone SE-ben

Az Apple tegnap jelentette be az iPhone SE új generációját, ami az iPhone 8 mintájára született meg néhány fontosabb és pár kevésbé releváns változást kövezően. A cupertinóiak nem minden paraméterét hozták nyilvánosságra a készüléknek, viszont hamar a helyükre kerültek a kirakós hiányzó elemei.

Nem mondta el a specifikáció taglalása során, hogy mennyi rendszermemóriával rendelkezik az újdonság, és azt is homály fedte a bemutatót követően, hogy mekkora kapacitású az akkumulátor a készülékben. Azonban a China Telecom szolgáltató hivatalos honlapja ezt a két lényeges információt is felfedte mostanra.

Az iPhone SE a friss adatok alapján 3 GB-nyi RAM-ot vonultat fel. Ez mindenképpen jó hír, ha abból indulunk ki, hogy az Apple eléggé nehezen emeli a rendszermemória kapacitását, és korábban az iPhone 8 esetében még csak 2 GB volt a RAM mérete. Tehát ezen a fronton is jelentős előrelépés történt. Arra pedig szinte nem is volt esély, hogy 4 GB memóriát biztosítson az Apple, mert az jelenleg csak a csúcsmodelleknek adatott meg. Az iPhone X és az iPhone XR is 3 GB RAM-ot vonultat fel.

Galéria megnyitása

Sajnos az akkumulátor esetében már nem lehetünk pozitívak, ugyanis az Apple ezen a fronton nem lépett előre az iPhone 8 után. A cupertinói alakulat úgy gondolta, hogy megfelelő lesz ugyanazt az 1821 milliamperórás energiaforrást továbbörökíteni a 2020-as iPhone SE számára, ami az iPhone 8-ban volt. És mivel az iPhone 8 még sok kritikát kapott az üzemidő miatt, itt sem érdemes jobb helyzetre számítani.

Sajnos az előjelek nem túl jók, hiszen az iPhone 8 esetében ugyanolyan előzetes üzemidőket adott meg, mint az iPhone SE-nél. Zenelejátszással kb. 40 órán át bírhatja a készülék, filmezéssel 13 órát tud átvészelni, ha pedig streamelni kell a tartalmat a videózásnál, akkor csak 8 órát bírhat a mobil. Ehhez képest az iPhone 11 már 65 órán át képes zenélni, és 17 órás üzemidőt ígér mozgóképek megtekintésekor.

Emlékeztetőül, az iPhone SE holnaptól rendelhető, a szállítása pedig április 24-én veszi kezdetét. Az okostelefon ára hazánkban hivatalosan 180 ezer forintról indul és 240 ezer forintig terjed a paletta. Az iPhone 8-hoz képest ezáltal 8 ezer forinttal olcsóbb, miközben jobb képességekkel rendelkezik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap