Kicsit léphet előre az új iPad mini

Kicsit léphet előre az új iPad mini

Az elmúlt hónapokban már többször is felröppent a hír, hogy az Apple az idei év első felében egyebek mellett előrukkol majd az iPad mini újgenerációs kiadásával is. Most friss tajvani források szerint a készülék nem fog szignifikánsan változni, csak egy kötelező ráncfelvarrást kaphat, hogy továbbra is érdemben a kínálat része maradhasson. Hiszen a négyes iPad mini teljesen változatlanul kapható 2015 szeptembere óta.

Amióta az a hír járja, hogy jöhet az új iPad mini, azóta szinte folyamatosan megy a találgatás, hogy milyen készülékkel rukkolhat elő az Apple. Mivel nagyon hosszú kihagyás után jön modellfrissítés, így egészen gyökeres átalakítás is szóba jöhetne, de a legfrissebb információk alapján nagyon úgy tűnik, hogy ilyenre nem érdemes számítani. Beszállítói adatok alapján nagy valószínűséggel marad majd a megszokott dizájn, csak a legszükségesebb változtatásokat lépi meg a cupertinói alakulat a szerkezetnél.

Az ötödik generációs iPad mini teljesen ugyanolyan fizikai paraméterekkel rendelkezhet majd, mint az elődje, tehát lényegében ugyanazt a házat fogja megkapni a 6,1 milliméter vékony kialakítással. A megjelenítő is maradhat a régi 7,9 hüvelykes átlóval szolgáló, IPS technológiás panel a 326 PPI-s pixelsűrűséggel. Még az előlapnál megemlítendő, hogy biztosított lesz a helye a Touch ID ujjlenyomat-olvasónak, a Face ID-ról pedig le kell mondani. A szerkezet keretén Lightning csatlakozó bukkanhat fel, nem pedig C-típusú USB, mint az újabb tableteken. Az egyik mikrofont viszont az értesüléseink szerint áthelyezték tervezők a korábbi helyéről a felsőrész közepére, ezen a ponton ugyanazt a komponenst használhatja majd a cég, mint egy korábbi iPadnél, hogy ezzel is alacsonyabb előállítási költséget tudjon elérni. Az új Apple Pencil támogatása itt kizárható, de arra van némi esély arra, hogy az eredeti érintőceruza támogatott lesz, ezzel nagyon pontosan lehetne végrehajtani például grafikus feladatokat.

Galéria megnyitása

A jelenleg kapható iPad mini legnagyobb problémája, hogy mostanra nagyon elment az idő a rendszerchipje felett. Ebben még az az Apple A8 munkálkodik, amivel az iPhone 6 lépett a piacra sok évvel korábban. Volt ennek egy A8X variánsa is, de a szakemberek annakidején úgy gondolták, hogy ebbe a környezetbe a szerényebb lapka is elegendő lesz, most viszont ennek a helyét végre átveheti egy újabb megoldás. Sajnos nem az aktuális Apple A12-ről vagy A12X-ről lehet itt szó, hanem az Apple A10 Fusion kerülhet bevetésre. Ez sem egy mai megoldás már, hiszen az iPhone 7 központi egységéről beszélhetünk, de így is lényegesen nagyobb tempóra fog kapcsolni a felmenőjéhez képest. És ez a chip a 2018-as iPad fedélzetén korrekt teljesítménnyel szolgál, így minden bizonnyal az iPad mininél is megfelelően muzsikálhat. És egy nagyon kicsi esély még arra is van, hogy az Apple A10X Fusion kerüljön itt bevetésre, ha így alakulna, akkor végképp nem lehetne ok panaszra.

Bár egyelőre hivatalosan nem esett szó arról, hogy tartana tavasszal bemutató az Apple, de már szinte biztosra lehet venni, hogy az új iPad mini márciusban mutatkozhat majd be egy másik táblagéppel és egyéb hardveres fejlesztésekkel együtt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap