Kicsi és könnyű Blu-ray laptop a Sony-tól

11-hüvelyk méretű és 1,3 kg tömegű, Blu-ray olvasóval ellátott hordozható számítógépet jelentett be a Sony.

Kicsi és könnyű Blu-ray laptop a Sony-tól

11-hüvelyk méretű és 1,3 kg tömegű, Blu-ray olvasóval ellátott hordozható számítógépet jelentett be a Sony.

Ha könnyű és vékony laptopokról van szó, akkor egyből az Apple MacBook Air-je jut eszünkbe, vagy a Lenovo ThinkPad X300 és X200-as sorozata. A Sony is saját versenyzőt szeretne indítani ebben a kategóriában VAIO TT-néven.

A szénszálas burkolattal ellátott VAIO TT 11,1-hüvelykes LED-háttérvilágítású XBRITE-DuraView LCD-kijelzővel rendelkezik, melynek maximális felbontása 1366 x 768 pixel. Az Intel Montevina-platformjára épülő notebook Intel Core 2 Duo SU9400 processzorral rendelkezik, ami 1,4 GHz-en fut. 4 GD DDR3-memóriát pakoltak a központi egység mellé, a megjelenítésről pedig az Intel GMA 4500 MHD gondoskodik. Egy HDMI-port is található a készüléken ha szeretnénk nagyfelbontású kijelzőre kötni a laptopot.

Hálózati kapcsolatok terén nem szégyenkezhet a VAIO TT. Beépített gigabites Ethernet-port, 2.1-es Bluetooth és Intel WiFi is megtalálható a kompakt gépben. Ráadásul lehetőség van még egy Sprint Mobile Broadband kártyát is választani a konfiguráció mellé. Adataink tárolására pedig merevlemezt vagy két darab 128 gigás SSD-meghajtót is választhatunk RAID-tömbben.

A felhasznált anyagoknak és a kompakt kivitelezésnek köszönhetően a VAIO TT csupán 1,3 kg-t nyom és 2,5 cm vastag. A 160 GB-os merevlemezzel és DVD-íróval szerelt változat 2000 dollárba kerül, ha Blu-ray olvasót is szeretnénk mellé akkor már 2700 dollárt kell kicsengetni. Két darab 128 gigás SSD-meghajtó esetén pedig az ár a 3000 dolláros határt fogja súrolni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward