Kicsi és gyors vezérlők USB 3.0-s pendrive-okhoz

A VIA Labs új USB 3.0 NAND Flash vezérlőchipjei nem csak gyorsak, de helytakarékosak is.

Kicsi és gyors vezérlők USB 3.0-s pendrive-okhoz

A VIA Labs két új USB 3.0-s NAND vezérlőchipet mutatott be, amelyek segítenek a NAND Flash memóriachipek USB 3.0-s csatolófelülettel való összekapcsolásában. Az új vezérlők, amelyek VIA VL752-es és VIA VL 753-as típusjelzéssel rendelkeznek, támogatják a legfrissebb gyártástechnológiákkal készülő NAND Flash memóriachipeket is, azaz képesek mind a 21 nm-es, mind a 20 nm-es, mind pedig a 19 nm-es csíkszélességgel készülő chipek kezelésére.

Az új vezérlők már az USB Implementers Forum jóváhagyását is megkapták, tehát zöld az út előttük, kompatibilisek minden jelenlegi USB 3.0 vezérlővel, és természetesen visszafelé is kompatibilisek a régebbi generációkkal.

A VIA VL752-es modell kétcsatornás, míg a VIA VL753-as példány egycsatornás memóriatámogatást kínál. Az újdonságok az alkalmazott NAND Flash memóriachip képességeitől függően akár 280 MB/s-os olvasási- és 88 MB/s-os írási sebességet is biztosíthatnak. A termékek rendelkeznek ECC támogatással és képesek a legfrissebb, 200 MHz-es DDR NAND Flash memóriachipek kezelésére is.

Tovább jó hír, hogy a friss USB 3.0 NAND Flash vezérlők előző generációs társaikhoz képest kisebbek lettek. A VIA VL752-es modell QNF68-as tokozással érkezik, ami 8 x 8 milliméteres mérettel bír, míg a VL753-as már beéri 6 x 6 milliméteres területtel is (QNF48-as tokozásban). Az újdonságok tehát nem csak gyorsak és modernek, de ezzel együtt rendkívül helytakarékosak is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward