Kicsi, de rendkívül fontos frissítést kapott az iOS

Az iOS 9.3.4 telepítését mindenkinek javasolja az Apple, ez ugyanis egy kiemelt biztonsági hiányosságot javít.

Kicsi, de rendkívül fontos frissítést kapott az iOS

Az Apple már gőzerővel az iOS 10 fejlesztésére koncentrál, ugyanis az újgenerációs mobilos operációs rendszernek el kell készülnie a következő hónapra. De szerencsére azért a vállalat rajta tartja a szemét az éppen aktuális iOS-en is, és igyekszik kiküszöbölni az idő közben felmerülő problémákat.

Az iOS 9.3.3 nemrég futott be, de máris itt az iOS 9.3.4, ami az Apple leírása alapján egy igazán érzékeny biztonsági problémát hivatott megoldani. A cupertinói alakulat az ilyen kisebb frissítések esetében csak azt a sztenderd szöveget szokta mellékelni a csomagok mellé, hogy az hibákat javít ki, és jó hatással van a teljesítményre. Ezúttal viszont nem erről van szó; most az Apple fontos biztonsági frissítésre hivatkozik, és ajánlja minden iPad és iPhone tulajdonosnak a telepítést.

A gyártó nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen gondról, hiányosságról volt szó. Viszont ettől függetlenül az Apple a támogatást nyújtó honlapján mindig fel szokta tüntetni, hogy egy-egy rendszer milyen biztonsági vonatkozású változásokat tartalmaz. Itt egyetlen bejegyzés szerepel most az iOS 9.3.4 kapcsán „IOMobileFrameBuffer” címszó alatt. Eszerint az iPhone 4s-től, az iPad 2-től, és az iPod Touch ötödik generációjától (ezt az Apple nem is említi) kezdve minden készüléket érintő dologról van szó, és a felfedezett hiba kiaknázásával egy alkalmazás képes lehet tetszőleges kód futtatására kernel jogosultságokkal. Ennek fényében érthető, hogy az Apple mihamarabbi frissítésre sarkallja a tulajdonosokat.

Az iOS 9.3.4 a megszokott módokon telepíthető majd, vagyis egyrészt meg lehet várni, amíg OTA módon bejelentkezik, vagy elébe lehet menni ennek, és az iTunes segítségével is meg lehet ejteni a műveletet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward