Kicsi, de jól bővíthető PC házat készített a Lian Li

A PC-Q21-es modell letisztult, elegáns dizájnnal érkezik. Az alapterülete nem nagy, de belsejében így is elég sok bővítőhely található.

Kicsi, de jól bővíthető PC házat készített a Lian Li

A Lian Li egy új Mini-ITX számítógépházzal rukkolt elő, ami a PC-Q21-es típusjelzést viseli. Az újdonság formavilága letisztult, igényes, belsejében pedig a kompakt felépítés ellenére is sok-sok bővítőhely várja a különböző hardverkomponenseket.

Az ezüstben és feketében egyaránt elérhető PC-Q21 alapterülete nem túl nagy, hisz az apróság 149 milliméter széles és 254 milliméter mély, magassága pedig 257 milliméter. Az elegáns külső viszonylag ütőképes belsőt takar, hiába csak Mini-ITX formátumú alaplapokat fogadó megoldásról van szó.

A szerelőablakkal is ellátott alaplaptálcán szabványos Mini-ITX alaplap helyezhető el, amely fölé egy 170 milliméternél nem hosszabb SFX formátumú tápegység szerelhető. Mivel az alaplap és a tápegység oldala között nincs túl sok hely, így a processzorhűtő nem lehet 60 milliméternél magasabb. Ez persze nem egy nagy probléma, hisz az Intel gyári processzorhűtői éppen elférnek, sőt, egy-két egyedi tervezésű kompakt példány is szóba jöhet. A ház belsejében akár egy kétslotos videokártya is elszállásolható, feltéve, ha nem hosszabb 170 milliméternél, ugyanis ennyi a limit. A megkötés szerencsére nem vállalhatatlan, ugyanis több olyan videokártya is kapható kereskedelmi forgalomban, amelynek hossza nem több 170 milliméternél – ezek közül a legerősebb jelenleg az AMD Radeon R9 Nanója, ami elég borsos árcédulát kapott, de az AnandTech tesztje szerint abszolút nem sikerült rosszul (remélhetőleg majd mi is a kezünk közé tudunk kaparintani egyet).

Az adattárolókat többféle bővítőhely is várja. Aki szeretné optikai meghajtóval is felszerelni újdonsült számítógépét, a felső traktusban kialakított bővítőhely segítségével megteheti – igaz, csak tálcanélküli optikai meghajtó fér el itt. A bővítőhely opcionálisan egy 2,5 hüvelykes meghajtó elszállásolására is alkalmas. Az előlap mögé egy 2,5 hüvelykes vagy egy 3,5 hüvelykes meghajtót szerelhetünk, a ház alján pedig két darab 2,5 hüvelykes meghajtó fér el. Az alsó tálcát eltávolítva két 2,5 hüvelykes adattároló helyett egy 3,5 hüvelykes példányt vagy egy 120 milliméteres ventilátort helyezhetünk el a ház alján. Azt persze érdemes szem előtt tartani, hogy ha a ház elejére 3,5 hüvelykes adattárolót szerelünk, akkor 170 milliméternél rövidebb videokártya szerelhető csak be.

A szellőzésről a fentebb említett opcionális 120 milliméteres ventilátor gondoskodhat, amelynek bővítőhelye alá kivehető, mosható szűrőt szereltek. Az 1,47 kilogrammos ház előlapján két darab USB 3.0-s portot helyeztek el, amelyek fölött a bekapcsoló gomb látható.

A Lian Li PC-Q21-es modellje még ebben a hónapban elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 74,99 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward