Kibékült a RIM az arabokkal

Sikeresen megegyezett a RIMmel az Egyesült Arab Emirátusok, így végül mégsem kell beváltaniuk a BlackBerry-k egyes szolgáltatásaira vonatkozó korábbi fenyegetéseiket. A hivatalos bejelentés tanúsága szerint a RIM "együttműködött" az illetékes hatósággal - az azonban nem derült ki, hogy a felhasználók magánszférájára nézve ez pontosan mit is jelent.

Kibékült a RIM az arabokkal

Sikeresen megegyezett a RIM-mel az Egyesült Arab Emirátusok, így végül mégsem kell beváltaniuk a BlackBerry-k egyes szolgáltatásaira vonatkozó korábbi fenyegetéseiket. A hivatalos bejelentés tanúsága szerint a RIM "együttműködött" az illetékes hatósággal - az azonban nem derült ki, hogy a felhasználók magánszférájára nézve ez pontosan mit is jelent.

A RIM már korábban is kijelentette, hogy technikailag kivitelezhetetlen a BlackBerry-k közti üzenet- és mailváltások megfigyelése, azonban az Emirátusok kezdettől fogva csak és kizárólag ezt a tényt kifogásolták, és erre akartak valami megoldást, így a friss fejlemények alapján legalábbis nem zárható ki, hogy a RIM végül mégis megoldotta, vagy legalábbis megkerülte valahogy a "lehetetlent".

Ezzel együtt azonban hivatalosan továbbra is azt állítja a vállalat - és ezt most az Emirátusok bejelentése kapcsán is megerősítették -, hogy töretlenül tartják magukat az ügyfeleik magánszférájának védelmére vonatkozó vállalásaikhoz, nem kötnek különegyezményeket egyetlen országgal sem, világszerte ugyanúgy működnek mindenhol, és továbbra sem áll módjukban kódkulcsokat adni az ügyfeleik üzeneteihez.

Mindezt figyelembe véve külső elemzők is azt valószínűsítik, hogy a vállalat valamiféle kiskapus megoldást talált - egy "vakfoltot" valahol az üzenetkezelő rendszerben. Ezt megerősíteni látszik az a tény is, hogy végül a szaúdiakkal is elsimították a vitáikat, és az ottani illetékesek közlése szerint is kellőképpen kielégítették a megfigyelési igényeiket - Indiában pedig jelenleg is folyik egy, a RIM által felajánlott nyomkövető rendszer tesztelése.

Tény azonban az is, hogy az Emirátusok mindig is adtak az üzleti életre, és legalábbis ami a külvilág megítélését illeti, annak tekintetében ők maguk sem jártak volna jól, ha valóban életbe léptetik a beígért tiltást, így minden követelésük ellenére nekik is volt rá indítékuk, hogy valamelyest hajlandóak legyenek alkudozni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward