Kézzel írott digitális jegyzetek megosztása egyszerűen

A Wacom WILL segítségével a kézzel írott digitális jegyzeteink megosztása könnyebb lesz, mint valaha – amennyiben az újdonságban rejlő lehetőséget a különböző gyártók is felismerik.

Kézzel írott digitális jegyzetek megosztása egyszerűen

A Wacom egy meglehetősen érdekes újítással hívta fel magára a figyelmet, amelynek lényege, hogy megkönnyítse a különböző platformok között a kézzel, illetve érintőceruzával írt jegyzetek megosztását. A gyártó egy egységes, platformok között működő eljárást hozott létre, ami a WILL (Wacom Ink Layer Language) nevet viseli.

A WILL lényege, hogy ujjal, érintőceruzával és digitizer ceruzával egyaránt működik, a kész jegyzet pedig egyszerűen és gyorsan megosztható másokkal, sőt, arra is lehetőség van, hogy mások szerkesszék azt. A technológia jóvoltából számtalan új lehetőség előtt nyílik meg az út, ahogy az az alábbi videóból is kiderül.

A készülő jegyzetet a többiek akár valós időben is láthatják, azaz nem csak statikus megoldásról van szó. A Wacom WILL használatához szükséges szoftverfejlesztő környezetet a vállalat a következő hónaptól kezdve teszi elérhetővé iOS, Android, Windows és Mac OS operációs rendszerekhez. Az SDK segítségével könnyedén fejleszthetőek majd olyan alkalmazások, amelyek a kézzel készített aláírások, a különböző jegyzetek, ábrák, illetve egyéb kézírással készített alkotások fogadására is képesek lesznek. A funkció a különböző appokban, webes alkalmazásokban és felhő alapú dokumentumokban egyaránt működhet.

Az egyelőre nem világos, hogy az egységes platform iránt pontosan hány vállalat érdeklődik, ugyanis a Wacom ezzel kapcsolatban egyelőre nem osztott meg információkat. Ahhoz, hogy az újítás sikeres legyen és valóban széles körben elterjedjen, minél több vállalatnak fel kell sorakoznia mögé, különben semmi sem lesz belőle.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward