Kézmozdulatokkal irányítható HP PC-k

A HP egy Leap Motion vezérlővel ellátott billentyűzetet készített, amit több egybegéphez és asztali PC-hez mellékel.

Kézmozdulatokkal irányítható HP PC-k

A Leap Motion kézmozdulat-alapú alkalmazás-vezérlést kínáló kiegészítőjéről korábban már írtunk, most viszont arról számolhatunk be, hogy a technológia beépült a HP legújabb USB-s billentyűzetébe, amit a gyártó többféle konfigurációhoz is mellékelni fog.

Azután, hogy a vállalat meglátta a lehetőséget a Leap Motion újszerű felhasználói élményt kínáló termékében, és beépítette Envy17-es noteszgépébe, csak idő kérdése volt, hogy a technológia mikor jelenik meg a vállalat többi konfigurációjában. A jelek szerint most eljött az idő, ugyanis a fentebb említett billentyűzetnek köszönhetően immár 11 féle konfiguráció irányítható kézmozdulatokkal. Az újdonságok között egybegépek és hagyományos PC-k egyaránt vannak, a teljes lista így néz ki:

[list type="unordered"]

[*]HP Envy 700

[*]HP Envy Phoenix 810

[*]HP ENVY Recline 23 Beats

[*]HP ENVY Recline 23 TouchSmart

[*]HP ENVY Recline 27 TouchSmart

[*]HP ENVY Touchsmart 23

[*]HP ENVY Touchsmart 23 SE

[*]HP Pavilion 23

[*]HP Pavilion 500

[*]HP Pavilion 23 TouchSmart

[*]HP Pavilion 21 TouchSmart

[/list]

A vásárlók az Airspace Store-hoz is kapnak hozzáférést ahonnan több speciális, kézmozdulatokkal irányítható alkalmazás is letölthető, így alaposan kiaknázhatóak a billentyűzetbe épített Leap Motion vezérlőben rejlő lehetőségek. Hogy mit kínál a Leap Motion vezérlő? Az alábbi videóból, amin az Envy17-es noteszgép beépített Leap Motion vezérlőjét láthatjuk akcióban, kiderül:

A Leap Motion mérnökei kitartó munkával alaposan lecsökkentették a szenzor méretét, így az új megoldás, ami már csak 3,5 milliméter magas, kényelmesen elfér a HP új billentyűzetében.

A jelek szerint a különleges billentyűzet külön, önmagában sajnos nem vásárolható meg, de aki nem szeretne komplett HP PC-t vagy egybegépet venni, külön is beszerezheti a Leap Motion vezérlőjét. Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor kerülnek az üzletek polcaira a fenti listában szereplő, Leap Motion vezérlővel ellátott billentyűzettel rendelkező PC-k és egybegépek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward