Kézkövető technológiát kap a Razer VR headsete

Az új technológia számtalan lehetőség előtt nyit utat, igaz, első körben inkább csak a fejlesztők profitálhatnak belőle, ahogy azt VR fronton már megszokhattunk.

Kézkövető technológiát kap a Razer VR headsete

A Razer nyílt forráskódú (OSVR) VR headsete a Leap Motion jóvoltából értékes képességgel gazdagodik, mondhatni sokkal kezesebb lesz, mint a korábbi változat. A Leap Motion frissen bejelentett előlapjának köszönhetően a szoftver- és hardverfejlesztőket kiszolgáló moduláris OSVR Hacker Dev Kit kézkövető funkcióval bővül.

Maga a kézkövető technológia eredetileg egy asztali számítógépekhez szánt eszközben debütált, de sajátosságai miatt VR headsetekhez is remekül passzol. A Leap Motion szakemberei egy nem túl elegáns kiegészítő formájában korábban már az Oculus Rifthez is elérhetővé tették a technológiát, de a Razer termékéhez készített változat kétségkívül elegánsabb, igényesebb megoldás benyomását kelti, ahogy az a lenti képen is látható. Az igazsághoz egyébként az is hozzátartozik, hogy az Oculus egy korábbi felvásárlásnak köszönhetően már házon belül is rendelkezik kézmozdulat-követő technológiával, tehát nem szorul a Leap Motionre.

Ugyan a Leap Motion kézmozdulat-követő technológiája sokkal természetesebbnek hat, mint a kontroller-alapú mozgáskövetést használó HTC Re Vive, viszont a Leap Motion első embere, Michael Buckwald mégis úgy véli, mindkét megoldásnak van létjogosultsága. A The Verge munkatársainak adott nyilatkozatában Mr. Buckwald egy szemléletes példával alá is támasztotta kijelentését. Szerinte játék közben a kontroller-alapú eszköz segítségével a játékos a virtuális karaktere egyik kezében lévő fegyvert kezelheti, míg a karakter másik, szabad kezét közelharc alkalmával, verekedésre használhatja hatékonyan az adott játékban – utóbbit saját szabad kezével irányíthatja.

Ahogy a virtuális valóságot célzó legtöbb hardver, úgy az OSVR és a kézmozgást-követő kiegészítő is elsősorban a játék- és alkalmazásfejlesztőket célozza, legalábbis egyelőre. A sajtóközlemény alapján az OSVR és a Leap Motion által készített kiegészítő májustól lesz előrendelhető, szállításukat pedig június folyamán kezdik meg. Az OSVR fejlesztőcsomag alapára 199 dollár, az viszont nem derült ki, hogy a VR headset elejére felpattintható kézmozgás-követő kiegészítőt pontosan mennyiért mérik majd. Jó kiindulási alap lehet viszont, hogy a Leap Motion különálló vezérlője 79 dollárba kerül, a rögzítéshez használható kiegészítő pedig 19 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward