Kevés Radeon VII kerülhet forgalomba, legalábbis eleinte

Az Owerclockers UK egyik illetékese érdekes információkat árult el a webáruház fórumán.

Kevés Radeon VII kerülhet forgalomba, legalábbis eleinte

Az AMD következő csúcskártyája, a 7 nm-es VEGA 20 GPU köré épülő Radeon VII holnap indul hódító útjára, méghozzá délután 3 órakor, vagyis az első független tesztek, illetve az első szállítmányok is ekkor válnak elérhetővé az érdeklődők számára. Eleinte sajnos csak referencia órajelekre támaszkodó, referencia hűtéssel ellátott példányok érkeznek, de a jelek szerint abból sem készül túl sok.

Az Overclockers UK egyik munkatársa a vállalat hivatalos fórumán elárulta, a holnapi rajt alkalmával csak 44 videokártyával rendelkeznek majd, de az elkövetkező napokban érkezik még néhány, így az Egyesült Királyságnak szánt 100 videokártyának picivel több, mint a felét kapják meg. Ebből lehet sejteni, hogy a kisebb piacnak számító egyéb országokba sem érkezik túl nagy szállítmány, vagyis az új videokártyákból álló készletek viszonylag hamar elfogyhatnak. A hírek szerint Franciaországba és Spanyolországba például mindössze 20-20 Radeon VII videokártya érkezik, így a kisebb piacok jó eséllyel még ekkora készletet sem kapnak.

Galéria megnyitása
Így néz ki a hűtőjétől megszabadított Radeon VII

Arról egyelőre nem tájékoztatta az AMD a viszonteladókat, hogy mikor érkezik a második Radeon VII szállítmány, így az sem tudható, második körben mekkora készletet lehet majd szétosztani. Mivel Kínában a holdújév miatt éppen leálltak a gyártósorok, így igényektől függően várhatóan február közepén, illetve február végén készülhetnek újabb termékek, ami azt jelentheti, hogy friss európai készletekre majd csak egy hónappal később lehet számítani.

Nincs kizárva, hogy egyedi dizájnnal rendelkező modellek is pont azért nem érkeznek eleinte, mert a referencia modellek gyártását is éppen elég lesz levezényelni, azaz csak akkor készül majd néhány egyedi példány, ha elegendő alapanyag áll rendelkezésre ehhez. Korábban egyébként úgy tűnt, a PowerColor több egyedi modellel is előrukkol, ám néhány órával később kiderült, egyelőre nem tervez egyedi modelleket a vállalat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap