Kettő Nokia számára készült el az Android 10 frissítés

Egy Go edition modell is sorra került ezúttal egy másik olcsóbb konfiguráció mellett.

Kettő Nokia számára készült el az Android 10 frissítés

A HMD Global ezúttal olyan okostelefonok számára jelentette be az Android 10 rendszert, amelyeknél egyébként is a májusi frissítést prognosztizálták a fejlesztők. Viszont kettő eszköz esetében a korábban prognosztizáltnál már biztosan tovább kell várni az aktuális főverzióra való átállással.

Korábban, amikor a HMD Global a koronavírus-járvány miatt kicsit átszabta a frissítési menetrendjét, akkor olyan információt tett közzé, ami alapján áprilisban kellett volna még frissülnie a Nokia 3.1 Plus készüléknek is. Viszont erre a mai napig sem készült el az Android 10, és nincs is arról információ, hogy mikor frissülhet. Viszont a Nokia 5.1 Plus és a Nokia 1 Plus a menetrendnek megfelelően került terítékre a napokban.

A főverziós frissítés ebben az esetben eléggé eltérő a két okostelefon esetében, mivel a Nokia 5.1 Plus a teljes értékű Android rendszert futtatja, ellenben a Nokia 1 Plusszal, amin az Android (Go edition) operációs rendszer található.

Az Android 10 (Go edition) még alacsonyabb memóriaigénnyel rendelkezik, ennek köszönhetően kellemesebb élményt nyújthat majd a frissítést követően a Nokia 1 Plus. És kisebb helyet foglal majd el ez az elődjénél, így a szabad tárkapacitás is növekedhet. Ez már az Adiantum titkosítást is magában foglalja. Ráadásul érkezik több Go applikáció, a meglévőek pedig fejlődnek, a Galériánál például már lesz gépi tanulás felhasználva.

Galéria megnyitása
Nokia 1 Plus

A Nokia 5.1 Plus a megszokott újdonságokból részesül az Android 10 érkezésével. A frissítést követően az okostelefonon a felhasználók megkapják a globális sötét módot, ami az applikációkat is automatikusan átjárja megfelelő beállítások mellett.

A továbbfejlesztett gesztusvezérléssel még kényelmesebben lehet majd kezelni a mobilt. Annak köszönhetően pedig, hogy a helyadat elérése is korlátozható már, nagyobb lesz a biztonság. A Fókusz mód pedig segít abban, hogy a fontos dolgokra nap közben jobban tudjon az ember koncentrálni.

Galéria megnyitása
Nokia 5.1 Plus

A Nokia 1 Plus esetében még az áprilisi biztonsági javítások vannak felhasználva, a Nokia 5.1 Plusnál pedig egyelőre ez az információ nem derült ki. Mivel a májusi javításokat a Google alig néhány napja tette közzé, így jó esély van arra, hogy még a Nokia 5.1 Plus esetében is az előző biztonsági csomaggal kell számolni. A későbbiekben pedig egy időközi frissítéssel a legfrissebb sebezhetőségek is be lesznek foltozva.

A HMD Global legközelebb talán már tényleg a Nokia 3.1 Plus frissítésével rukkol majd elő. De egyébként a korábban publikált frissítési listán a Nokia 5.1 Plus és a Nokia 1 után már azok a készülékek jönnek, melyekre a tervek szerint június végéig kivétel nélkül elkészül majd az Android 10. A lemaradásban levő modellen felül frissítésre vár még a Nokia 2.1, a Nokia 3.1, a Nokia 5.1 és a Nokia 1 is. Az Android One platform elhivatott támogatásának hála a finnek két éven keresztül minden Nokiánál garantálják az új Androidra való frissítést, és a harmadik évben pedig még a biztonsági frissítésekkel lehet számolni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap