Kétsávos, USB 2.0-s WiFi adapter az ASUS-tól

Megérkezett az USB-N66, az ASUS kétsávos WiFi támogatást kínáló USB 2.0-s adaptere.

Kétsávos, USB 2.0-s WiFi adapter az ASUS-tól

A korábban bemutatott EA-N66-os modelltől az USB-N66-os példány mindössze annyiban különbözik, hogy Ethernet helyett USB 2.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez. Az újdonság persze nem csak egyszerű USB 2.0-s WiFi 802.11n adapterként használható, hanem akár szoftveres hozzáférési pontként (AccessPoint) is bevethetjük, ha a szükség úgy hozza.

A szoftveres AP mód segítségével egy internetkapcsolatot több készülék között is meg lehet osztani, ami nem csak az üzleti felhasználók, hanem akár a sokat utazók számára is hasznos lehet. Az eszköz az ICS (Internet Connection Sharing) protokoll, valamint az hozzáférés-vezérlési listák (ACL) kezelésére egyaránt képes, így az internetmegosztás egyszerű és a jogosultság-kezelés is megvalósítható.

A termék a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es frekvenciatartományban is képes működni – az egyes sávok 450 Mbps-os sávszélességet kínálnak, így összesen 900 Mbps-os sávszélesség áll rendelkezésre. A speciális (ortogonális), szabadalmaztatott antenna elrendezésnek köszönhetően az egyes antennák között nincs interferencia, ezáltal a lefedettség a lehető legjobban alakul.

Amennyiben a hátótáv növelésére van szükség, úgy az újdonság hátulján található kis kapcsolót Standard Power állásból High Power állásba kell átváltani, így a kimeneti teljesítmény háromszorosára növekszik, a lefedettség pedig a normál állapothoz képest akár 150%-kal jobban is alakulhat. Utóbbi funkció főleg akkor jön jól, ha normál módban a környező tárgyak, illetve falak miatt a jelerősség nem kielégítő. Az eszköz egyébként három darab beépített R SMA antennát használ.

A 122 x 111 x 62 milliméteres mérettel és 90 grammos tömeggel érkező, MiMO támogatással is ellátott USB 2.0-s WiFi adapter rendelkezik WPS támogatással és az összes WiFi adattitkosítási szabványt ismeri (64-bit WEP, 128-bit WEP, WPA2-PSK, WPA-PSK, WPA-Enterprise, WPA2-Enterprise).

A kétsávos felépítés jóvoltából hatékony vezeték nélküli kommunikációra nyílik mód: a 2,4 GHz-es tartományt használhatjuk az általános, mindennapi feladatokra (webböngészés, közösségi hálózatok látogatása, stb…), az 5 GHz-es tartományban pedig mehetnek a HD streamek, a letöltések, vagy akár a játék is. Utóbbi tartomány használatával csökkenthetőek az akadozások és a késleltetések.

Az N900-as RT-N66U routerhez passzoló újdonság 21 900 forintos ajánlott végfelhasználói áron kerül a hazai boltok polcaira. A termék hamarosan megvásárolható lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward