Kétoldali érintőképernyő Japánból

Kétoldali érintőképernyő Japánból

Új alkotását tegnap mutatta be a Teraokaseiko cég, melynek különlegessége, hogy mindkét oldalán érzékeli az érintéseket, miközben természetesen a képernyő tartalma is ugyanolyan jól látható mindkét oldalról - valamint alapvető többérintéses gesztusokat is támogat a rendszer.

Ez a technika tehát kiváló megoldást kínálhat olyan többrésztvevős munka-, vagy épp játék-alkalmazásokra, ahol a kétoldalas megoldás a legpraktikusabb, lásd például a szemléltetéshez is használt egyszerű tic-tac-toe játékot a képen.

Amint azonban az szintén látható, a fejlesztés egyelőre még a korai szakaszában tart, mivel a képernyő minősége elég gyér - mindössze 256 x 120-as felbontású, és monokróm. Ettől függetlenül a fejlesztésnek a cég nagy jövőt jósol, és számos ilyen kétoldali alkalmazást lát a jövőben.

Hogy maga az alapötlet jó, az kétségtelen, és kellően praktikus lehet - ha tudnak kezdeni valamit a képminőséggel, és feljavítják az érzékelés pontosságát és lehetőségeit is (ami persze nyilván nem is kérdés). Ez esetben valóban lehet jövője a dolognak - ezzel azonban még vélhetőleg elég sok munkájuk lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward