Kétkártyások között erősít a Lenovo

A Lenovo még négy új okostelefonnal rukkol elő a közeljövőben. Ezeknek mindegyike dupla SIM kezelésére képes, de más-más árszegmensekben indulnak.

Kétkártyások között erősít a Lenovo

A Lenovo nem titkolt szándéka, hogy idén az eddigiekhez képest sokkal komolyabb részesedést szerezzen magának az okostelefonok piacán. Hogy el is érje a célját, egy különös, de egyáltalán nem rossz stratégiát választott a gyártó: a 2013-ban leleplezett gépek között mindnek van valamilyen különleges vonása.

Az Intel Clover Trail+ chip köré épített K900-as modell mellé most négy, dupla SIM foglalatos masina sorakozott fel. Ezek között a legkisebb az IdeaPhone A690 lesz. Ez egy 4 hüvelykes képátlójú WVGA (800 x 480) felbontású megjelenítővel lesz ellátva. A telefon lelke egy MT6575 (MediaTek) lapka, ami 1 GHz-es órajelen dolgozik és egyetlen Cortex-A9-es processzormagja van. Ezek alapján még nem ígérkezik rossznak a konstrukció, viszont az operációs rendszer beárnyékolja a képet, ugyanis az Android 2.3 fog visszaköszönni a képernyőről, és frissítésben sem igazán reménykedhetünk.

Az A690 után az IdeaPhone A800 következik a ranglétrán. Itt már szerencsére az Android 4.0 (ICS) teljesít szolgálatot, ami ugyan továbbra sem nevezhető frissnek, de nem sok hátrányt szenved el a Jelly Bean rendszerekhez képest. A gép lelke egy MediaTek MT6577 SoC lesz, melyben két 1,2 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A9 magot találunk egy 128 bites PowerVR SGX 531 grafikus egységgel karöltve.

Az A800-at a Lenovo egy 2000 mAh-s kapacitású akkumulátorral látta el. Ez bizony nem hangzik rosszul annak fényében, hogy ez még csak egy alsó-középkategóriás megoldás, és igazán nagy fogyasztó nincs is az építőelemek listáján. Egyedül a 4,5 hüvelykes előlapi panel az, ami az átlagosnál nagyobb abban az ársávban, amit ez a telefon megcéloz, de a felbontása csak 854 x 480 képpontos (FWVGA).

A következő alanyunk az IdeaPhone S720 néven kerül majd a boltok polcaira. Itt a kijelzőnk nem nőtt nagyobbra – 4,5 colos a képátló, akárcsak az imént vizsgált modell esetében –, ám a felbontása már qHD (960 x 540), így ez végeredményben valamivel élesebb lesz. Két kamerát kapunk, az előlapra egy 1 megapixeles került, míg a főkamera 8 Mpixeles képek készítésére képes. A oprendszer szerepét ismét az Ice Cream Sandwich (4.0) töltheti be, ebben tehát nincs előrelépés.

A 9,9 milliméteres házba bújtatott készüléket itt is egy 2000 mAh-s telep fogja táplálni. Ráadásul van még egy hasonlóság, mégpedig a belbecs tekintetében, ugyanis itt is egy kétmagos MediaTek lapka fog a háttérben ténykedni.

A legkomolyabb mobil ebben a négyesben az IdeaPhone S890 lesz. Ez a megoldás egyelőre nem sokat árult el magáról, de az biztos, hogy a felsőkategóriába lépés szélén fog egyensúlyozni. A meglehetősen nagy, 5 hüvelykes panel biztosan felhívja majd magára a figyelmet, a 960 x 540 (qHD) képpontos felbontás pedig még élvezhető képet nyújt a maga 220 PPI-s pixelsűrűségével. Ezen már a legújabb Android lesz, a 4.2-es variáns, így ilyen téren biztosan nem lehet okunk panaszra. A 9,3 mm vastag Lenovo egy 8 megapixeles kamerát rejt magában, a súlya pedig 176 gramm.

A négy IdeaPhone szériát erősítő okostelefon még januárban elérhető lesz Kínában, és hamarosan más régiókban is árúba bocsátják őket. A vállalat egyelőre a pontos árazásról nem beszélt, így erre még várnunk kell. Remélhetőleg minden modell megtalálja majd a helyét a legjobb vételek listáján.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward