Kétes személyiség lett az LG Ray

Az LG új telefonja nagy kijelzővel és modern külsővel, de meglehetősen idejétmúlt és megkérdőjelezhető belsővel érkezett.

Kétes személyiség lett az LG Ray

Az LG ezúttal egy középkategóriás okostelefonnal szeretné magát belopni a vásárlók szívébe. Az újdonság egész szép küllemmel bír, emiatt sokak számára azonnal vonzóvá válhat, de ahogy az az alábbiakban nyilvánvalóvá fog válni, a külső nem minden, és a belbecs esetenként csúnyán el tudja rondítani az összképet.

A Ray néven érkező okostelefon meglehetősen nagy, 5,5 hüvelykes megjelenítővel lett ellátva. A panel IPS technológiával és 1280 x 720 képpontos felbontással érkezik. A 267 PPI-s pixelsűrűségével még éppen azon határon belül marad, mikor normál használati távból rápillantva még rendben van a kép. Az előlapon nincsenek gombok, az androidos kezelőszervek virtuálisan fognak megjelenni, mikor szükség van rájuk. Még egy gondolat erejéig az előlapnál maradva: ide került a 8 megapixeles szelfikamera is, ami akkor is jól fog teljesíteni, ha a videóhívásokat kell lebonyolítani, és olyankor is lehet rá számítani, mikor néhány önarckép megörökítése a cél. Persze az emlékezetes pillanatokat továbbra is a főkamerával érdemes megörökíteni, a Ray esetében a hátlapon már egy 13 MPixeles megoldás kapott helyet. A Full HD filmek rögzítésére is használható egység mellé került egy LED-es villanó is, ez nagyon jól fog jönni akkor, ha egyébként a fényviszonyok már nem alkalmasak a fotózásra vagy videózásra.

Kis túlzással, némi időutazást követően érkezünk el a telefon belsejéhez. Az LG ebben a telefonban egy MediaTek MT6592M chipet használt egészen szerény, 1 GB-nyi rendszermemória társaságában. Mostanában már a négymagos telefonok is egyre sűrűbben kapnak 2 GB RAM-ot, az LG azonban ezúttal nyolc magot társított 1 GB-tal. A szóban forgó chip 1,4 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A7 feldolgozókat, valamint egy 600 MHz-es Mali-450 MP4 grafikus vezérlőt tartalmaz. A háttértár tekintetében már nem lehet különösebben panasz a Rayre, hiszen 16 GB-tal szolgál alapból, és ehhez jön még a bővítési lehetőség is, szóval ha fogytán lenne a hely, akkor is pillanatok alatt fentebb lehet tornászni. Mivel a fent említett SoC nem tartalmaz 4G LTE modemet, így be kell érni a 3G HSDPA támogatással, ami legfeljebb 21,1 Mbps-os letöltési sebességet jelent. Ezen felül van még a mobil tarsolyában 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 modul és A-GPS vevő is. Opcionálisan a két SIM kezelésére felkészített telefonok sorát gyarapítja a Ray, ezáltal valamelyest több érdeklődőre számíthat az LG.

Az LG esetében általában a szoftveres oldalt nem érheti különösebb kritika, és szerencsére ez igaz a Rayre is. Az Android 5.1 Lollipop fut a készüléken, amire a vállalat az LG UX felhasználói felületet húzta. A rendszer sok érdekes és hasznos extrát fog hordozni, szóval egy funkciógazdag okostelefon köszönti a vásárlókat már az első bekapcsoláskor. A gömbölyded vonalvezetést ezúttal nagyon eltalálta az LG tervezőbrigádja, és az ezüstös szín is korrektül áll a Raynek, azok pedig, akiknek ez mégsem annyira tetszik, választhatják feketébe vagy aranyba burkolva is. Phabletről lévén szó, kicsinek egyáltalán nem lehet nevezni az újdonságot, 152,5 x 76,4 x 9,3 milliméteres vonalak ölelik körül, a tömege pedig eléri a 158 grammot. Az akkumulátor átlagos kapacitással, 3000 mAh-val bír, ami éppen elegendő lehet a kategóriájának megfelelő üzemidő elérésére. A gyártó mérési adatokkal nem szolgált arra vonatkozóan, hogy mennyi ideig lehet majd egy töltéssel telefonálni, de aligha fog ilyen tekintetben szégyent vallani a mobil.

A Ray (X190) összességében egy kicsit olyan képet fest, mintha az LG-nél a fejlesztők találtak volna elfekvőben egy két éves hardvert, és most megpróbálnának rajta túladni szép csomagolással. A készülékért 235 dollárt kér a dél-koreai alakulat, ami nem egy vészesen magas összeg, de ennyiért bőven lehetne szemezgetni a mostani kornak megfelelő, és hasonló teljesítményt nyújtó eszközök között.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward