Két új Windows 10-es táblát mutatott be a HP

Az egyik termék billentyűzetes dokkolóval együtt érkezik, a másik azonban 8 hüvelykes tábla létére 10 hüvelykes opcionális billentyűzettel lesz elérhető.

Két új Windows 10-es táblát mutatott be a HP

A Microsoft amikor az új Lumiákat és a Surface sorozat két legújabb tagját bemutatta, említést tett róla, hogy hamarosan partnerei is előrukkolnak legújabb Windows 10-es konfigurációikkal. Így is lett: a HP például lerántotta a leplet két új táblagépéről, amelyek közül az egyik a Spectre X2, a másik pedig az Envy-Note nevet viseli. Lássuk, mit lehet tudni róluk!

HP Spectre X2

A Spectre X2 tulajdonképpen egy konvertibilis tábla, ami kihajtható támasztékkal és lecsatolható, háttérvilágítással is ellátott billentyűzettel rendelkezik. A termék elsőre ránézésre nagyon hasonló koncepciót alkalmaz, mint a Microsoft által bejelentett Surface Pro 4, és ha a felszín alá merülünk, még több hasonlóságra derül fény. Csak úgy, ahogy a Surface Pro 4 alapmodellje, a Spectre X2 is Skylake lapka köré épülő Core M sorozatú processzorral, valamint 4 GB-nyi rendszermemóriával és 128 GB-nyi NAND Flash alapú tárhellyel érkezik. A gyártó hivatalos weboldala szerint rendszermemória esetében a 4 GB-os alapfelszereltség mellett 8 GB-os opció is lesz, a tárhelyet pedig felár ellenében egészen 512 GB-ig lehet bővíteni.

Kijelző frontján már van egy kis különbség a két versenyző között, hisz a HP megoldása 12 hüvelykes képátlójú IPS panelt kapott, ami "csak" 1080p-s natív felbontással büszkélkedik. A tízpontos érintő támogatás persze így is a kínálat részét képezi, sőt, az érintőkijelző a HP Smart Pen névre hallgató érintőtollával is kompatibilis, ami akkor jön jól, ha jegyzetelni vagy rajzolni szeretnénk.

Az apróság ezen kívül 5 megapixeles előlapi és 8 megapixeles hátlapi kamerát is kapott, ha esetleg fotózni támadna kedvünk. Hab a tortán, hogy a kínálatban Intel RealSense kamera is szerepel. A Spectre X2 WiFi és Bluetooth vezérlővel érkezik, opcionálisan pedig akár 4G/LTE támogatással is felvértezhető lesz. Az új táblán találunk továbbá két darab USB Type-C portot is, az akkumulátor pedig egyetlen teljes töltés hatására akár tízórányi üzemidőt is biztosíthat a rendszer számára.

Maga a kihajtható támaszték érdekes megoldás, mivel a Surface Pro 4 megoldásával ellentétben nem egy tömör panel, hanem egy egyszerű, de elegáns fémkeret, ami 150 fokos tartományon belül tetszés szerint nyitható és a HP állítása szerint bármilyen pozícióban stabilan megtartja a táblát. Az új tábla 8,4 milliméter vastag és 840 grammot nyom a mérlegen, a hozzá tartozó billentyűzet pedig csak 5 milliméter vastag lesz, és 1,5 milliméteres nyomáspontú billentyűi még háttérvilágítást kapnak. A kiváló hangzásról egy négy hangszórós megoldás gondoskodik, ami a Bang & Olufsen mérnökeinek munkáját dicséri – két hangszóró a billentyűzetes dokkolón, kettő pedig a tábla két oldalán kap helyet.

A Spectre X2 mellé jár a fenti fotón látható billentyűzetes dokkoló is, alapára pedig 799 dollár lesz. A termék forgalmazása november folyamán indulhat meg.

HP Envy-Note

A második új Windows 10-es termék egy klasszikus 8 hüvelykes táblagép, ami az Intel Atom X5-Z8300-as SoC egysége köré épül és 32 GB-nyi tárhellyel érkezik. A Gorilla Glass üvegréteggel ellátott érintőkijelző ebben az esetben is IPS alapokon nyugszik, natív felbontása pedig 1920 x 1080 pixel. A termék nem csak ujjal, hanem érintőtollal is kényelmesen használható, sőt, opcionálisan teljes méretű, 10 hüvelykes modellekhez passzoló billentyűzettel ellátott dokkoló is vásárolható hozzá, ami remek gépelési élményt biztosít. Az alumíniumházas billentyűzet extraként érintőpadot is kapott, ami nem egy szokványos tartozék a 8 hüvelykes táblákhoz kínált megoldások piacán. A billentyűzet további extrája, hogy használaton kívül védőtokként is bevethető.

A billentyűzetes dokkoló természetesen tartóként is funkcionál, így a 7,7 milliméter vastag táblát függőleges és vízszintes pozícióban egyaránt kényelmesen használhatjuk. Az Envy-Note egy 5 megapixeles hátlapi, illetve egy két megapixeles előlapi kamerát kapott – előbbi 1080p-s, utóbbi pedig 720p-s videók készítésére alkalmas, mindkét esetben 30 FPS-es maximális sebesség mellett. A HP Envy-Note bizonyos régiókban 4G/LTE modullal is kapható lesz, a WiFi és a Bluetooth vezérlő azonban az alapfelszereltség részét képezi.

A 8 hüvelykes újdonság szállítása november 8-án indulhat meg. A termék alapára 329 dollár lesz, de ha a billentyűzetes dokkolót és az érintőtollat is kérjük hozzá, akkor már 429 dollárt kell majd a kasszánál hagyni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward