Két új ultravékony noteszgép a Samsungtól

A Samsung két ultravékony noteszgépet mutatott be. A kecses újdonságok a Series 9 családba tartoznak és eltérő képátlójú kijelzővel érkeznek. Az első notesz az NP900X1A típusjelzést viseli és 11,6 hüvelykes képátlójú kijelzőt tartalmaz, míg társa, amely NP900X3A névre hallgat, már 13,3 colos képátlójú megjelenítővel bír. A kisebbik modellért 1199 dollárt kérnek majd el az üzletekben, a nagyobbik noteszgépért pedig 1649 dollárt kell majd letenni az asztalra.

Két új ultravékony noteszgép a Samsungtól

A Samsung két ultravékony noteszgépet mutatott be. A kecses újdonságok a Series 9 családba tartoznak és eltérő képátlójú kijelzővel érkeznek. Az első notesz az NP900X1A típusjelzést viseli és 11,6 hüvelykes képátlójú kijelzőt tartalmaz, míg társa, amely a NP900X3A névre hallgat, már 13,3 colos képátlójú megjelenítővel bír. A kisebbik modellért 1199 dollárt kérnek majd el az üzletekben, a nagyobbik noteszgépért pedig 1649 dollárt kell majd letenni az asztalra.

A két termékben közös, hogy mindketten április közepétől kezdve lesznek elérhetőek kereskedelmi forgalomban. A nagyobbik példány, azaz az NP900X3A modell Sandy Bridge alapokon nyugvó Core i5-2537M processzorral, 4 GB-nyi rendszermemóriával és egy 128 GB-os SSD meghajtóval érkezik. A 11,6 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott NP900X1A esetében a processzor szerepét egy Arrandale alapú Core i3-380UM egységre bízták, amely mellett 2 GB-nyi rendszermemória és egy 64 GB-os SSD meghajtó is helyet kapott. Bár a képernyők átmérője eltér, a használt felbontás mindkét gépnél ugyanaz: 1366x768.

A noteszgépekben elhelyezett Arrandale és Sandy Bridge alapú processzorok mindketten kínálnak Hyper-Threading támogatást, harmadszintű gyorsítótárból pedig egyenként 3 MB-nyi jutott nekik. A Core i5-2537M esetében előny, hogy ez a processzor Turbo Boost támogatással is rendelkezik (2,3 GHz) és erősebb az integrált grafikus vezérlője.

Mindkét modellen találunk HDMI kimenetet, MicroSD kártyaolvasót és három darab USB 2.0-s portot, sőt, a repertoárban 802.11n WiFi adapter, Bluetooth 3.0-s adapter és WiMAX támogatás is jelen van. Az alap hatcellás akkumulátor egyetlen töltés esetében hétórás üzemidőt kínál mindkét notebook esetében, ami nem rossz érték.

A Samsung Series 9 családjába tartozó újdonságok egyformán 1,36 Kg körüli súllyal rendelkeznek, vastagságuk pedig 1,63 cm körül helyezkedik el. Az ultravékony noteszgépeket a gyártó egy úgynevezett Duralumin borítással látta el, amely textúráját tekintve kísértetiesen hasonlít a szálcsiszolt alumínium felültekre. A speciális borítás a gyártó állítása szerint kétszer erősebb, mint az alumínium, mégis rendkívül könnyű.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward