Két új taggal bővült az Nvidia Quadro családja

A Maxwell architektúra köré épülő termékek a korábban bejelentett Quadro 6000M alá érkeznek.

Két új taggal bővült az Nvidia Quadro családja

Az Nvidia a SIGGRAPH alkalmával lerántotta a leplet két legújabb Quadro sorozatú videokártyájáról, amelyek a professzionális piacot veszik célba. A Quadro M6000-es csúcskártya alá érkező újdonságok sorrendben a Quadro M5000-es és a Quadro M4000-es típusjelzést viselik, legfontosabb közös tulajdonságuk pedig az, hogy mindketten GM204-es GPU köré épülnek. Utóbbi sajnos azt is jelenti, hogy kétszeres pontosságú számítási teljesítmény tekintetében nem számíthatunk nagy tűzijátékra, de a specifikáció többi része nem ad okot a panaszra.

Quadro M5000

A Quadro M5000 kétslotos, míg a Quadro M4000 egyslotos felépítéssel bír. Mivel mindketten Maxwell architektúra köré épülnek, így két fontos előnyt is magukénak tudhatnak: egyrészt az új megjelenítő vezérlő miatt egyidejűleg akár négy darab 4K60p megjelenítő meghajtására is képesek, másrészt valós idejű HEVC kódolásra is bevethetőek, hála az NVENC segítségének.

Az új videokártyák legfontosabb paramétereit az alábbi táblázat összegzi.

A Quadro sorozat két friss tagja rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban. A Quadro M5000 várhatóan 2000 dollár körüli áron, a Quadro M4000 pedig 1000 dollár körüli áron lesz kapható.

Quadro M4000

Az új videokártyák mellett egy új szoftvercsomag is bemutatkozott, ami a DesignWorks nevet viseli. Ez lényegében csak egy új márkanévnek tekinthető, amely a professzionális piacon használt korábbi fejlesztőeszközöket és csomagokat egy nagy tető alá hozza. A vállalat a későbbiekben érkező újításokat szintén ez alá a márkanév alá csoportosítja – a gyakorlat lényegében ugyanazt a koncepciót követi, mint amely mentén a játékfejlesztőknek szánt eszközök a GameWorks márkanév alá kerültek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward