Két új táblagépet mutatott be a Point of View

A PoV újdonságai eltérő méretben de nagyon hasonló árral fognak a boltokba kerülni. A kettős tagjai 250 és 300 euró között mozognak.

Két új táblagépet mutatott be a Point of View

A Point of View nemrégiben frissítette a modellpalettáját, és most ismét új készülékeket üdvözölhetünk a gyártónál. A Mobii szériát gyarapító kettős nagyon sokban hasonlít egymásra, csak néhány kulcsfontosságú paraméter jelenti a különbséget.

A 9,9 milliméteres házban lakó Mobii 945 iPad-szerű "Retina" kijelzővel kerül a boltokba, vagyis a 9,7 hüvelykes IPS technológiát használó panel 2048 x 1536 képpontos felbontással lesz felvértezve. Ezzel szemben a Mobii 1045 ugyan 10,1 colos panellel érkezik, de már csak 1280 x 800-as képfelbontás jellemzi ezt. Az 1045 lesz tehát az olcsóbb variáns. Ennek megfelelően itt a 16 GB-os tárhely mellett 8 GB-ot is választhatunk, a microSD bővíthetőség viszont megvan mindkét esetben. Ezeken felül egy differenciát fedezhetünk fel, mégpedig a kamerák terén. A duó tagjai ugyan 1,3 megapixeles előlapi kamerát kaptak, így a videóhívások hasonló minőségben bonyolíthatóak, de a főkamera már merőben más: a Mobii 945 5 MPixeles fotók készítésére ad lehetőséget, míg az 1045-nél csak 2-vel kell beérnünk. Nem sok az eltérés, de ez éppen elég ahhoz, hogy a kisebb modellen szerepeljen a nagyobb ár.

A készülékek belsejében egy energiahatékony Allwinner A31 lapka ténykedik 1 GHz-es órajelen. Ez a SoC még viszonylag fiatal, négy Cortex-A7 magot fog össze egy PowerVR SGX 544 MP2 társaságában. A rendszermemória DDR3 technológiát használ és 2 GB-os méretet öltött, vagyis ezen a téren kitett magáért a gyártó. Az eszközök keretén a szabvány 3,5 mm-es jack dugó mellé micro USB 2.0 port is került és a képek "megosztását" szolgáló mini HDMI 1.4 sem hiánycikk. A vezetékeket nélkülöző kapcsolati lehetőségek pedig kimerülnek a 802.11 b/g/n előírásoknak megfelelő Wi-Fi-ben és a Bluetooth 4.0-ban.

A PoV Mobii 945 és a Mobii 1045 nagyjából egyszerre debütálhat kereskedelmi forgalomban még a hónap végét megelőzően. Az árak egyelőre nem hivatalosak, de biztos forrásból lehet őket tudni; a Mobii 945-ért 280 eurót kell kifizetnünk az 1045-ös változat meg 260 euró környékén indulhat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward