Két új NEC LCD monitor ledes háttérvilágítással

Két új NEC LCD monitor ledes háttérvilágítással

A NEC újabb két monitort mutatott be, amelyek a MultiSync sorozatban foglalnak helyet és kifejezetten az üzleti felhasználókat veszik célba. A termék energiatakarékos működéséről a ledes háttérvilágítás, valamint a környezeti-fény érzékelő szenzor gondoskodik: előbbi a CCFL alapú megoldásoknál alacsonyabb fogyasztást garantál, míg utóbbi a pillanatnyi fényviszonyoknak megfelelően állítja be a kijelző fényerejét, így hatékonyan spórolhatunk az árammal. A gyártó a monitorok házának készítésekor újrahasznosított műanyagot használt.

A 19 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott változat a MultiSync EA192M típusjelzést kapta, míg a 20 colos képátlójú megjelenítővel ellátott példány a MultiSync E201W nevet viseli. Közös a két termék esetében, hogy mindketten 25000:1 dinamikus kontrasztarány mellett üzemelnek 250 cd/m2-es fényerő és 5 ms-os válaszidő mellett. A monitorok egy nagymértékben testre szabható állvánnyal érkeznek, ami 110 mm-es tartományon belül biztosít magasságállítási lehetőséget, emellett a kijelző elforgatását és döntését is lehetővé teszi, sőt, még portré/pivot módot is kínál. A videó bemenetek között mindkét példánynál találunk egy DVI és egy D-Sub portot, sőt, az E201W még egy DisplayPort csatlakozót is tartalmaz. Az újdonságok fel vannak szerelve Carbon Footprint Meter funkcióval is, amely arról ad tájékoztatást, hogy az energiatakarékos működés következtében mekkora széndioxid lábnyomot és mekkora költségeket sikerült megspórolni.

Az EA192M, azaz a 19 colos kijelzővel ellátott modell 1280 x 1024 pixeles natív felbontás mellett dolgozik és tartalmaz két beépített hangszórót is. Ez a monitor 239 dolláros ajánlott végfelhasználói áron lesz elérhető. A másik újdonság a 20 colos LCD kijelző mellé már 1600 x 900 pixeles natív felbontást kínál és nem tartalmaz beépített hangszórópárt. Ez, vagyis az E201W 199 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül az üzletek polcaira. Mindkét monitorra három év garanciát vállal a NEC.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward