Két új mobil processzort dob piacra az Intel

Az Intel két új mobil processzor piacra dobására készül, amelyek a harmadik negyedévben debütálnak.

Két új mobil processzort dob piacra az Intel

A vállalat kínálata a harmadik negyedév folyamán két darab Core i3-as sorozatú mobil processzorral bővül, amelyek közül az egyik egy alacsony fogyasztású, míg a másik normál fogyasztású modell lesz. Most sokan arra tippelhetnének, hogy az új központi egységek Ivy Bridge alapokon nyugszanak majd, ám erről szó sincs: a Core i3-2308M és a Core i3-2365M esetében a gyártó az előző generációs, Sandy Bridge névre keresztelt mikro-architektúrát alkalmazza.

A két új Core i3-as mobil processzor esetében közös tulajdonság a két processzormag és a 3 MB-nyi harmadszintű gyorsítótár jelenléte. Az új modellek Intel HD Graphics 3000-es integrált videó vezérlővel és kétcsatornás memóriatámogatást kínáló integrált memóriavezérlővel érkeznek – utóbbi képes akár a DDR3-1333 MHz-es memóriamodulokkal is együttműködni. A processzorok Hyper-Threading és VT-x virtualizációs támogatással egyaránt rendelkeznek, de a Turbo Boost technológiát nem támogatják, sőt TXT, VT-d és AES támogatást sem kínálnak.

A Core i3-2308M modellt kifejezetten a kereskedelem fő áramában szánt noteszgépekbe készítette az Intel. Ez a mobil processzor szolgáltatások tekintetében nagyjából azonos lesz a Core i3-2310M-nel, kettőjük között azonban lesz egy fontos különbség: a Core i3-2308M nem támogatja az Intel SBA (Small Business Advantage) platformját, de ettől átlagfelhasználóként egyáltalán nem kell megijedni, hiszen ez a szolgáltatás inkább üzleti környezetben fontos.

A Core i3-2365M a maga 17 wattos TDP-jével az ultravékony noteszgépekben próbál majd szerencsét, viszont a termékkel felszerelt noteszgépek a hírek szerint nem kaphatnak majd Ultrabook logót. Ez a processzor a Core i3-2367M modellre hasonlít, már ami a szolgáltatásait és tulajdonságait illeti, de azért van köztük egy fontos különbség: a Core i3-2308M-hez hasonlóan ez az újdonság, azaz a Core i3-2365M sem támogatja az Intel SBA platformját.

A két új mobil központi egység várhatóan szeptember elején indulhat hivatalosan is hódító útjára. A szóban forgó processzorok pontos specifikációit a fenti táblázat tartalmazza.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward