Két új GeForce GTX 460-as Zotac módra

Két új GeForce GTX 460-as Zotac módra

A Zotac két különleges GeForce GTX 460-as videokártyát mutatott be, amelyek közül az egyik, azaz a 2 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott modell néhány napja, a másik pedig, amelyik négy darab digitális videó kimenettel érkezik, a tegnapi nap folyamán mutatkozott be hivatalosan.

A két videokártya esetében közös tulajdonság, hogy mindketten 40 nm-es csíkszélességgel készülő GF104-es grafikus processzorral rendelkeznek, amely 336 CUDA magot kínál. A DirectX 11-es, CUDA, PhysX és kétutas SLI támogatásokkal érkező újdonságok esetében a GPU magórajele 675 MHz-es helyett 710 MHz-es, a shaderek pedig így 1350 MHz helyett 1420 MHz-en ketyegnek, azaz a termékek minimálisnak mondható tuningon estek át. A GPU és a GDDR5-ös memória chipek között 256-bites adatsín teremt kapcsolatot, a memória chipek órajele pedig mindkét esetben 900 MHz-es, ami 3600 MHz-es effektív órajelet takar. A GeForce GTX 460 3DP modell esetében 1 GB-nyi, míg a másik GeForce GTX 460-as változatnál 2 GB-nyi fedélzeti memória lóg az adatsín végén.

A 2 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott változat két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozót kínál, míg a GeForce GTX 460 3DP modell esetében a DVI port mellé három DisplayPort csatlakozó jár. Ez utóbbi modellnél így lehetőség nyílik négy monitorból álló, 6400 x 1200 pixeles felbontású asztal használatára.

Az új videokártyákhoz a Zotac mellékeli a Prince of Persia: The Forgotten Sands című játék teljes verzióját is. A  két különleges újdonság hamarosan elérhető lesz az üzletek polcain, ám ajánlott végfelhasználói árukkal kapcsolatban egyelőre nem érkeztek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward