Shop menü

KÉT ÚJ GAMER MONITORRAL BŐVÜLT A PHILIPS EVNIA SOROZATA – ALACSONY BEMENETI KÉSLELTETÉS ÉS 200 HZ FELETTI KÉPFRISSÍTÉS

A Philips ezúttal magas képfrissítési rátával, de megfizethető áron érkező monitorokat mutatott be, amelyek eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, így árazás terén is van köztük némi szakadék.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Két új gamer monitorral bővült a Philips Evnia sorozata – Alacsony bemeneti késleltetés és 200 Hz feletti képfrissítés

A Philips gamereket célzó Evnia termékcsaládjában két új monitor bukkant fel, amelyek mindketten 24,5 hüvelykes képátlójú kijelzőt kaptak, alacsony bemeneti késleltetést ígérnek, maximális képfrissítési rátájuk pedig mindkét esetben 200 Hz felett foglal helyet. Mindkét monitor 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett dolgozik, valamint mindketten rendelkeznek kékfény-szűrő funkcióval, illetve háttérvilágításuk is villódzás-mentesen üzemel, azaz mindent elkövetnek a szemek kímélése érdekében.

Kezdjük a sort az Evnia 25M2N5200P modellel, amelynek 24,5 hüvelykes képátlójú kijelzője egy 8-bites IPS panel köré épül. Ez a panel szokás szerint 178 fokos betekintési szögeket kínál, fényerőssége 400 nit, míg tipikus kontrasztaránya 1000:1 értéket képvisel. A mindössze 1 ezredmásodperces GtG és 0,5 ezredmásodperces MPRT válaszidővel rendelkező panel matt bevonatot kapott annak érdekében, hogy kevésbé tükröződjön, képfrissítési rátája 48 Hz és 280 Hz között helyezkedhet el, természetesen AMD FreeSync Premium támogatás mellett. A panel az sRGB színteret 110%-ban képes lefedni és HDR10 támogatással is rendelkezik, igaz, Vesa DisplayHDR tanúsítványt nem kapott.

A videó bemenetek között ebben az esetben egy DisplayPort 1.4-es és két HDMI 2.0-s port sorakozik, rajtuk kívül azonban egy négyportos USB 3.2 Gen1 hub, valamint egy 3,5 milliméteres Jack Audio csatlakozó is található a terméken. A gyári állvány a kijelző döntését (-5/+20 fok), magasságának állítását (0-130 mm), pivot/portré módba történő állítását, illetve elforgatását (+/- 30 fok) egyaránt támogatja, plus VESA 100 furatok is rendelkezésre állnak, ha esetleg flexibilis karra vagy fali konzolra szerelnénk a monitort. Utóbbi esetben hasznos infó lehet, hogy a monitor állvány nélkül 3,3 kilogrammot nyom a mérlegen. Fogyasztás tekintetében átlagosan 18,7 W-os értékkel kell számolni, de készenléti üzemmódban 0,5 W-tal, kikapcsolt állapotban pedig 0,3 W-tal is beéri a termék.

A másik friss monitor, vagyis az Evnia 25M23200W szintén 24,5 hüvelykes Full HD panelt kapott, ám ez már VA alapokon nyugszik. Az ugyancsak 178 fokos betekintési szögekkel rendelkező panel szintén 8-bites, válaszideje pedig szintén 1 ezredmásodperc, ha a GtG értéket nézzük, míg MPRT esetén 0,5 ezredmásodpercre számíthatunk. A VA panelekre jellemzően a tipikus kontrasztarány ezúttal is 3000:1, míg a fényerősség 300 cd/m2, azaz picit alacsonyabb, mint az IPS alapú terméknél. Ez a modell 120%-ban képes lefedni az sRGB színteret, képfrissítési rátája azonban már csak 48 Hz és 240 Hz között helyezkedik el. Természetesen AMD FreeSync Premium támogatás is rendelkezésre áll.

A tükröződésgátló bevonat itt is a kínálat részét képezi, a videó bemenetek között pedig ezúttal is két HDMI 2.0-s és egy DisplayPort 1.4-es csatlakozó sorakozik. Rajtuk kívül egy 3,5 milliméteres Jack Audió port is rendelkezésre áll, viszont USB hubot ez a modell nem tartalmaz. Fogyasztás tekintetében itt normál módban 27,7 W-os értékre kell felkészülni, a készenléti mód és a kikapcsolt állapot azonban sorrendben 0,5 W-os és 0,3 W-os fogyasztást eredményez. Ez a modell ugyancsak 3,3 kilogrammot nyom állvány nélkül, ami a flexibilis kar miatt lehet fontos.

A két új Evnia sorozatú Philips monitor várhatóan május közepén kerülhet az üzletek polcaira. Az IPS alapú 25M2N5200P listaára 339 euró , míg a VA alapú 25M2N3200W listaára 219 euró lesz.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére