Két új AMD-s noteszgép a Dell kínálatában

Két új AMD-s noteszgép a Dell kínálatában

A Dell két új noteszgéppel jelentkezik a piacon, amelyek mindketten AMD platform köré épülnek. A két újdonság esetében az is közös tulajdonság, hogy mindketten 15,6 hüvelykes képátlójú, ledes háttérvilágítással felvértezett LCD kijelzővel érkezik.

[bold]Dell Inspiron M501R

[/bold]

Az első újdonság először idén májusban tűnt fel, ám egészen mostanáig kellett rá várni, hogy ha minden különösebb hírverés nélkül is, de végre felkerüljön a gyártó hivatalos webáruházába, valamint megjelenjen az üzletek polcain.

Az  Inspiron M501R itthon forgalomba kerülő, azaz webáruházunkban is kapható változata egy 2,2 GHz-en ketyegő Athlon V120-as processzort, 2 GB-nyi DDR3-as rendszermemóriát, egy 250 GB-os merevlemezt és Linux operációs rendszert tartalmaz, a videó vezérlő szerepét pedig egy integrált megoldás tölti be, méghozzá egy Radeon HD 4250-es.

Az M501R modell háza a Dell amerikai weblapja szerint egy Phenom II X4 N930-as processzort rejt, amely 2 GHz-es órajelen ketyeg. A rendszerben 4 GB-nyi DDR3-as memória, választásunktól függően 320 GB-os vagy 500 GB-os merevlemez és egy Mobility Radeon HD 550-es videó vezérlő kap helyet. Az egy év garanciával forgalomba kerülő konfiguráció előtelepített 64-bites Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel érkezik, ajánlott végfelhasználói ára padig 750 dollár, ha 320 GB-os merevlemezzel kérjük.

A 15,6 hüvelykes képátlójú, 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemelő kijelzővel ellátott gép a felsoroltak mellett 10/100 Mbps-os Ethernet vezérlővel, 802.11 b/g/n WiFi és Bluetooth adapterrel, valamint egy 1,3 megapixeles felbontású webkamerával is rendelkezik, sőt, még egy 8x-os sebességű DVD-írót is tartalmaz. A rendszer tápellátásáról hatcellás akkumulátor gondoskodik.

A több színben forgalomba kerülő Inspiron M501R típusú készülékek már nálunk is felbukkantak.

[bold]Dell Inspiron M5030

[/bold]A második notebook az AMD Danube platformja köré épül. Ez a gép fent említett társához hasonlóan15,6 hüvelykes, ledes háttérvilágítással ellátott kijelzővel érkezik, amely 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. Ezt a modellt már 530 dolláros alapáron is haza lehet vinni.

Hogy mit kapunk ezért az összegért cserébe? Egy 2,1 GHz-es órajelen ketyegő Athlon II P320-as processzort, 4 GB-nyi DDR3-as rendszermemóriát, 320 GB-os merevlemezt, valamint Mobility Radeon HD 4250-es integrált videó vezérlőt, ami a Danube platform részét képezi. A rendszerben itt is van 8x-os sebességű DVD-író, 802.11 b/g/n WiFi adapter, Ethernet vezérlő és egy három az egyben kártyaolvasó.

A termék  hatcellás (47 WHr) akkumulátorral, Bluetooth támogatással, valamint előtelepített 64-bites Windows Home Premium operációs rendszerrel kerül forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward