Két új AMD 740G-s alaplap az MSI-től

Az MSI műhelyében elkészült két új alaplap, amelyek az AMD költséghatékony 740G-s lapkakészletével vannak felszerelve. A termékek ugyan nem számítanak akkora durranásnak, mint a mai nap folyamán hírül adott Big-Bang alaplap, de azért mindenképpen említésre méltóak, ugyanis sokan keresnek hasonló, költséghatékony megoldásokat AMD processzorokhoz.

Két új AMD 740G-s alaplap az MSI-től

Az MSI műhelyében elkészült két új alaplap, amelyek az AMD költséghatékony 740G-s lapkakészletével vannak felszerelve. A termékek ugyan nem számítanak akkora durranásnak, mint a tegnapi nap folyamán hírül adott Big-Bang alaplap, de azért mindenképpen említésre méltóak, ugyanis sokan keresnek hasonló, költséghatékony megoldásokat AMD processzorokhoz.

A 740G-s lapkakészlet köré épülő termékek a 740GTM-P21-es és a 740GTM-P25-ös típusjelzéseket viselik és micro-ATX formátummal rendelkeznek. A pici alaplapok esetében rengeteg közös tulajdonságot találunk: mindketten AMD 740G-s északi híddal és SB710-es déli híddal vannak ellátva, és mindketten az AM2-es és AM2+-os processzorok fogadására lettek felkészítve. Az újdonságok esetében a gyártó alkalmazza a már jól ismert energiatakarékossággal kapcsolatos technológiát, azaz az APS-t (Active Phase Switching, azaz aktív fáziskapcsolás), amely a tápellátó fázisokat az aktuális terheltségnek megfelelően ki- és bekapcsolja, így energiát takarít meg. A termékeken egyébként két darab DDR2-es memóriafoglalat van, amelyekbe DDR2-1066 MHz-es modulokat pakolhatunk, de a kínálatban egy PCI Express x16-os slot, valamint egy Radeon HD 2100-as sorozatú integrált videó vezérlő is helyet kapott.

Az alaplapokon négy darab SATA 3 Gbps-os port is található. A termékek közötti különbséget az Ethernet- és Audió vezérlők esetében fedezhetjük fel: a 740GTM-P25-nél Gigabites Ethernet port és nyolccsatornás integrált audió vezérlő van jelen, míg a 740GTM-P21-es alaplapnál csak 10/100 Mb-es LAN- és hatcsatornás integrált audió vezérlő található. A két alaplapon DVI és HDMI port nincs jelen, mindössze egy-egy VGA csatlakozót találhatunk rajtuk.

A két újdonság várhatóan hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is, ám árukkal kapcsolatban egyelőre nem szolgált információkkal a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward