Két nForce780a-alapú ASUS alaplap

Az ASUS a piacon elsőként fog kiadni nForce 780a lapkakészletű alaplapot, rögtön nem is egy, hanem két darabot.

Két nForce780a-alapú ASUS alaplap

Az ASUS a piacon elsőként fog kiadni nForce 780a lapkakészletű alaplapot, rögtön nem is egy, hanem két darabot.

Az ASUS M3N-HT Deluxe lesz az első, amelyik a boltokba kerül. Két változatban lesz megtalálható, az egyikben lesznek hőcsövek a memórián, a másikon nem. Három darab 16-szoros PCIe-foglalat, két sima PCI-foglalat, és egy darab 1-szeres sebességű PCIe-foglalat található meg rajta. A nForce 780a képességei miatt még egy 1-szeres PCIe-foglalat is ráfért volna, azonban az ASUS ezt nem építette rá az áramkörre.

Kimenetek közül választhatunk a D-sub vagy HDMI között. Egy gigabites Ethernet, valamint egy eSATA interfész is megtalálható. A hátsó panelen a szokásos 4 darab USB 2.0 port található meg, valamint egyetlen PS/2 port a billentyűzetnek. A 7.1-es integrált hangkeltő kivezetései megtalálhatók a hátsó panelen, csakúgy mint az optikai és koaxiális S/PDIF-kimenet.

Az USB 2.0 portok számát kibővíthetjük alaplapi kivezetésekkel tízre, továbbá még két FireWire és egy-egy soros, párhuzamos porttal. Merevlemezek és optikai meghajtók csatlakoztatására hat SATA és egy IDE-interfész áll rendelkezésre. A várható ár a Deluxe változatnak 200 és 225 euró között várható, a Deluxe Mempipe (hőcsöves) verzió pedig 210 és 235 euró közötti árcédulával várható.

A másik nForce 780a-alapú jövevény a Crosshair II Formula. Szintén három darab 16-szoros PCIe-foglalattal rendelkezik, valamint két sima PCI és egyetlen egyszeres PCIe bővítőfoglalat található meg benne. Kimenetek közül választhatunk a D-sub és HDMI között. Ethernetből két interfészt pakoltak rá, hátsó kimenetén pedig hat darab 2.0-ás USB port található meg, valamint FireWire-kimenet, optikai és koaxiális S/PDIF-kimenet, és egy PS/2-port a billentyűzetnek.

Optikai és merevlemezes meghajtókat hat SATA és egy IDE-interfészre lehet csatlakoztatni. eSATA interfész sajnos nem található meg ezen a változaton. Az nForce 780a lapkakészlet és az N200 chip passzív, hőcsöves hűtést kapott. Áráról sajnos még nem rendelkezünk információval.

Mindkét alaplap AM2+ foglalattal rendelkezik, ami támogatja a legújabb AMD Phenom processzorokat is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward