Két Mini-ITX alaplap és egy érdekes VGA az MSI-től

Jön egy kompakt, gyárilag tuningolt GeForce GTX 760-as videokártya, egy játékosoknak szánt Mini-ITX alaplap és egy H87-es lapkakészlettel ellátott Mini-ITX alaplap is.

Két Mini-ITX alaplap és egy érdekes VGA az MSI-től

Az MSI a napokban több érdekes termékkel is előrukkolt, amelyek közül kettő a gyártó hivatalos Facebook oldalán tűnt fel először, a harmadik pedig már kereskedelmi forgalomban is megjelent.

Célkeresztben a kompakt konfigurációra vágyó játékosok

Az MSI hivatalos Facebook oldalán egy érdekes videokártya és egy apró alaplap tűnt fel, igaz, a gyártó egyelőre a képekre helyezte a hangsúlyt, így túl sok információ nem érkezett a termékekkel kapcsolatban.

Az már azért biztos, hogy az apró alaplap a sokatmondó Z87I GAMING AC típusjelzést viseli. A Military Class 4-es komponenseket alkalmazó újdonság Mini-ITX formátum köré épül és remek felszereltséggel büszkélkedik. A szóban forgó alaplap az Intel Z87 Express lapkakészletére támaszkodik és minőségi tápellátást alkalmaz, így a tuning abszolút nem lehet akadály.

Az LGA-1150-es processzorfoglalatban Haswell sorozatú processzorok kaphatnak helyet, amelyekhez maximum két DDR3-as asztali memóriamodul társítható. Mivel kompakt alaplapról van szó, így a limitált helykínálat miatt csak egy PCI Express 3.0 x16-os és egy mini-PCIe bővítőhely fért el – utóbbiban egy 802.11ac WiFi és Bluetooth 4.0 támogatást biztosító kártya lapul. SATA portokból ötöt rejt a deszka, az audió vezérlő szerepét pedig egy 7.1 csatornás megoldás tölti be, ami az Audio Boost technológia segítségével próbál gondoskodni a lehető legjobb hangzásról. A fedélzeten egy Killer E2200-as hálózati vezérlő is helyet kapott, ami a hálózati forgalom hatékony optimalizálásával éri el, hogy az online játékokkal minél alacsonyabb ping mellett, minél zökkenőmentesebben lehessen játszani.

Az új alaplap mellé egy GeForce GTX 760 GAMING OC ITX névre hallgató videokártya is érkezik, ami formátumát tekintve nagyon hasonlít az ASUS kompakt megoldására, a GeForce GTX 760 DirectCU Minire. Ebből kiindulva nem meglepő, hogy az MSI terméke is rövid nyomtatott áramköri lapra épül, a rajta található GK104-es GPU pedig 1152 CUDA maggal büszkélkedik, ahogy az lenni szokott. A GPU-hoz 256-bites adatsínen keresztül GDDR5-ös fedélzeti memória kapcsolódik, amelynek kapacitása minden bizonnyal 2 GB lehet. A termék egy nagy ventilátorral ellátott, kétslotos felépítéssel rendelkező videokártya hűtőt kapott, videó kimenetei között pedig egy DVI, egy HDMI és két mini DisplayPort csatlakozó sorakozik. A stabil tápellátásról a PCI Express 3.0 x16-os slot mellett egy nyolctűs PCI Express tápkábellel kell gondoskodni. Az már biztos, hogy a GeForce GTX GAMING OC ITX gyárilag megemelt órajeleket alkalmaz, ám ezek pontos értéke egyelőre rejtély.

A két friss termék hamarosan megjelenhet kereskedelmi forgalomban. Az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.

Az MSI kínál szerényebb felszereltségű, költséghatékonyabb Mini-ITX alaplapot is

A fentebb említett Z87I GAMING AC modell mellett a gyártó egy H87I típusjelzéssel ellátott modellt is kínál, amely ráadásul már meg is vásárolható. Az Intel H87-es lapkakészletét alkalmazó újdonság szintén Military Class 4-es komponenseket alkalmaz és szintén LGA-1150-es processzorfoglalattal rendelkezik, két darab DDR3-as memóriafoglalatában pedig DDR3-1600 MHz-es asztali memóriamodulok kaphatnak helyet.

Az újdonság egy PCI Express 3.0 x16-os és egy mini PCIe bővítőhellyel rendelkezik, utóbbi persze foglalt. A fedélzeten négy darab, RAID 0,1,5 és 10 támogatással egyaránt ellátott SATA 6 Gbps-os port lapul, USB 3.0- portokból pedig négy hátlapi és két előlapi áll rendelkezésre.

Az új alaplap kétsávos 802.11ac támogatást kínáló WiFi vezérlővel és Bluetooth 4.0-s vezérlővel egyaránt rendelkezik, plusz a Gigabites Ethernet port sem hiányzik róla. A videó kimenetek között egy DVI, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó található, az audió kimenetek között pedig a szokásos hat darab analóg Jack csatlakozó és egy optikai audió kimenet sorakozik. Az audióvezérlő szerepét egy Realtek ALC892-es egység tölti be.

Az MSI H87I AC tehát már – egy ideje – kapható kereskedelmi forgalomban, webshopunkban például 31 000 forint körüli összegért lehet hozzájutni, ha költséghatékony, tuningot mellőző, jól felszerelt kompakt PC építése a cél.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward