Két kivitelben érkezett a Nokia 222

A Nokia 222 megvásárolható lesz két SIM kezelésére felkészített változatban is. A készülék sok programot vonultat fel "butamobil" létére.

Két kivitelben érkezett a Nokia 222

A Nokia márkanév a mobiltelefonok piacáról mostanra szinte teljesen kikopott, de a featurephone-ok esetében a Microsoft továbbra is ezt használja. És minden bizonnyal rengeteg olvasónk fogad szeretettel még ma is egy új Nokiát, függetlenül attól, hogy az milyen képességekkel bír. Ráadásul nem csak tanulmányozni, hanem megvenni is szeretik az emberek az olcsó Nokiákat, ugyanis ezek mind a mai napig a legnépszerűbb „butamobilok”.

A Nokia 222 a kategóriájához mérten viszonylag nagy ablakot nyit a világra, egy 2,4 hüvelykes megjelenítő feszít az előlapján, amihez QVGA felbontás (320 x 240) társul. Persze itt különösebb extrákban nem érdemes reménykedni, a panel például csak mezei TN+Film technológiás TFT megoldás. Van a készülék hátoldalán egy kamera, ám ez sem fogja magasra tenni a lécet, mindössze 2 megapixeles fotók készítésére alkalmas, ha pedig videót kellene megörökítenie, 320 x 240 képpont jelenti a plafont, és ilyenkor is csak 15 FPS-es sebességről beszélhetünk. Van LED-es világítás, de ez nem a kamera támogatására szolgál, hanem zseblámpa funkciót tölt be, hiszen a mobil tetejére került. A háttértár mindössze néhány megabájtos, így ha több fotót, vagy esetleg zenéket szeretne rajta tárolni a jövendőbeli tulajdonosa, akkor élni kell a bővítési lehetőséggel. MicroSD memóriakártya használatával a készüléket akár 32 GB-tal is meg lehet toldani.

A Microsoft külön kiemelte, hogy ez egy internetképes masina, erre pedig az EDGE támogatás biztos lehetőséget. Szóval valóban tud csatlakozni a világhálóra, de a maga lassúságával teszi majd ezt, más alternatív opció erre, így például Wi-Fi támogatás nincs. A kapcsolati képességei között a Bluetooth 3.0 modul említést érdemel a SLAM támogatás miatt. A SLAM révén könnyedén lehet fájlokat megosztani különböző mobiltelefonok között kis hatótávolságon belül – szóval egy biztonságos adatátviteli formának tekinthető. Mindezek mellett van még a tarsolyában FM rádió, melynek köszönhetően a slágereknek soha nem lesz híján a Nokia 222. Ahogy arról már szó esett, lesz belőle egy másik kivitel is, az abban tér el a hagyományos konfigurációtól, hogy két SIM kártya kezelésére lett felkészítve, éppen ezért őt a Dual SIM jelzővel illeti a gyártó.

Ugyan csak egy featurephone-ról van szó, de érdemes kitérni a szoftveres oldalára. A Microsoft egy sor előre telepített programmal látta el a készüléket, ami egyébként a Nokia Series 30+ operációs rendszert futtatja. Napjainkban a közösségi oldalak nagyon fontos szerepet játszanak a legtöbb felhasználó életében, és éppen ezért van a Nokia 222 fedélzetén például Facebook és Twitter kliens, valamint még a különálló Facebook Messengerről és a GroupMe-ről sem kell lemondani. Internetezéskor az Opera Mini és a Bing Kereső segítségére támaszkodhatnak a felhasználók, ezek alacsony adatforgalomra lettek optimalizálva, így kifejezetten jól dolgoznak majd a szerény sávszélesség ellenére is. Ha pedig némi szórakozásra lenne szükség, akkor az Assassin's Creed: Brotherhood és a Midnight Pool 3 játékokra számíthatnak az érdeklődők.

Az apróság 116 x 50 x 12,9 milliméteres és a tömege mindössze 79 gramm, szóval nagy terhet biztosan nem jelent a felhasználója számára. Az energiát egy Nokia BL-5C akkumulátorból nyeri, ami számtalan környezetben bizonyította már a megbízhatóságát. Ez a telep 1100 mAh-s kapacitással szolgál, ami egy ilyen készülék esetében kiváló üzemidőt eredményez, még akkor is, ha egyszerre két hálózati kártya van a mobilban. A gyártó által közölt adatok szerint kb. 20 órán át lehet majd vele folyamatosan telefonálni, mielőtt újra töltésre szorulna, zenéléssel pedig akár 50 órát is kibírhat. A legtöbb apró Nokia többféle színben szokott érkezni, de itt csak a fekete és a fehér választási lehetőség áll fenn.

A Nokia 222 és a Nokia 222 Dual-SIM szeptemberben fog kereskedelmi forgalomba kerülni, ám arról egyelőre nem szólt a fáma, hogy merre is fog pontosan bevetésre indulni a páros – elsősorban a fejlődő országok lehetnek a célkeresztjében. A készülékek jelen állás szerint egy árban lesznek, nettó 37 dollárt fognak értük elkérni, szóval ez még nem tartalmazza a helyi adókat és egyéb terheket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward