Két hatalmas és egy pici számítógépház a Corsair-től

Elkészült a Corsair első Mini-ITX háza, amely mellé két torony formátumú újdonság is érkezett.

Két hatalmas és egy pici számítógépház a Corsair-től

Elkészült a Corsair első Mini-ITX alaplapokhoz készített számítógépháza

A Corsair a CES alkalmával egy igen fontos bejelentést tett: a vállalat bemutatta első Mini-ITX formátumú számítógépházát, ami igen pofásra sikeredett. A szóban forgó újdonság az Obsidian sorozatot esősíti és a 250D típusjelzést viseli, formavilága pedig letisztult és elegáns, hála a szálcsiszolt, anodizált alumíniumból készült, előlapnak, illetve a fekete acél oldallapoknak.

A kívül-belül feketében pompázó 250D ugyan kompakt kivitelben érkezik, mégis meglehetősen jól bővíthető, ami az okos helykihasználásnak köszönhető. A 290 milliméter magas, 277 milliméter széles és 351,2 milliméter mély számítógépház 4,42 kilogrammot nyom a mérlegen, belsejében pedig csak és kizárólag Mini-ITX formátumú alaplap kaphat helyet. Az újdonság egy 5,25 hüvelykes, két 3,5 hüvelykes és két 2,5 hüvelykes adattárolót fogad, igaz, az asztali merevlemezek helyére igény esetén akár 2,5 colos SSD meghajtók is kerülhetnek – szám szerint kettő. PCI bővítőhelyekből is összesen kettőt kapunk, így a kétslotos videokártya beszerelésének sincs akadálya, igaz, azt szem előtt kell tartani, hogy 290 milliméternél hosszabb VGA nem fér el a termékben. Tápegységből normál ATX formátumú példány alkalmazása jöhet szóba, amely maximum 200 milliméter hosszú lehet. A kábelek egyszerű és hatékony elvezetéséről természetesen fejlett kábelmenedzsment gondoskodik.

A szellőztetés alap esetben két ventilátor feladata: a ház előlapja mögött egy 140 milliméteres átmérőjű, a ház oldallapján pedig egy 120 milliméteres átmérőjű ventilátor lapul. A termék összesen 5 légkeverőnek adhat helyet: a ház elején egy 200/140/120 milliméteres, a ház oldalán két 120 milliméteres, a ház hátulján pedig két 80 milliméteres ventilátor fér el.

Igény esetén folyadékhűtő rendszer is építhető a 250D-be – a házban kényelmesen elfér akár egy 240 milliméteres hőleadó radiátor is. A szellőzők természetesen mindannyian szűrővel vannak ellátva, amelyek egyszerűen eltávolíthatóak és tisztíthatóak.

Az Obsidian 250D két USB 3.0-s előlapi porttal érkezik, amelyek mellett egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet van. A különböző bővítőhelyek természetesen szerszámmentesen szerelhetőek – beleértve a PCI takarólemezeket is –, a ház oldallapjai pedig könnyedén leszedhetőek. Érdekesség, hogy a ház tetőlapján egy plexi ablak is helyet kapott, amelyen keresztül bármikor megtekinthető a rendszer egy része – már ha rálátunk a kuckóra.

Az Obsidian 250D még ebben a hónapban megjelenik kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 90 dollár lesz.

Érkezik két torony formátumú számítógépház is, amelyek azonos alapokra támaszkodnak

A Graphite sorozat nem egy, hanem rögtön két friss modellel is bővül: az egyik a 760T, a másik pedig a 730T típusjelzést kapta. Az új számítógépházak mindketten 568,98 milliméter magasak, 246,38 milliméter szélesek és 563,88 milliméter mélyek, azaz bőven van bennük hely – ennek köszönhetően bővítőhelyekből is rengeteget kapunk.

Graphite 760T

Az újdonságok három darab 5,25"-os meghajtóhelyet kínálnak, a 3,5/2,5 hüvelykes adattárolókat pedig két kivehető moduláris keret fogadja, amelyekben összesen hat adattároló fér el. A ház belsejében további két ilyen keret számára is van hely, így összesen 12 darab 3,5"/2,5"-os meghajtót szállásolhatunk el. A 2,5 hüvelykes meghajtókat emellett négy dedikált, oldalt elhelyezett bővítőhely is várja.

Az alaplaptálcán ezúttal ATX, microATX vagy Mini-ITX formátumú alaplap kaphat helyet, és a szokásos szerelőablakról, illetve a kábelmenedzsmentet segítő gumírozott kivágásokról sem kell lemondanunk. PCI bővítőhelyekből összesen kilenc jár.

Graphite 760T

A lehető legjobb szellőzésről összesen 8 darab ventilátor gondoskodhat, de gyárilag csak három légkeverőt kapunk: két 140 milliméteres LED-es példány a ház előlapja mögött, egy LED nélküli pedig a ház hátulján teljesít szolgálatot. A ház tetején három darab 120/140 milliméteres, a ház alján pedig egy 120 milliméteres légkeverő fér el. Hogy a nyolcadik ventilátor hol rejtőzhet el? Az a közleményből sajnos nem derült ki.

Az viszont kiderült, hogy az újdonságok többféle hőleadó radiátort is fogadnak, aminek a folyadékhűtő rendszerek szerelmesei igencsak örülni fognak. A ház tetején egy 360 vagy 280 milliméteres, a ház elején egy 240 vagy 280 milliméteres, a ház alján egy 120 milliméteres, a ház hátulján pedig egy 120 vagy 140 milliméteres hőleadó radiátor számára van hely.

Graphite 760T

Az előlapi portok között mindkét újdonságnál két USB 3.0-s és két USB 2.0-s port, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik, sőt, a 760T esetében még egy ventilátorfordulatszám-szabályzó is jelen van a repertoárban. A 760T zsanérozott, könnyedén kinyitható és egy mozdulattal leakasztható bal oldallapja nagyméretű plexiablakot rejt, a 730T esetében azonban szó sincs efféle úri huncutságról – nála be kell érnünk a sima fém oldallappal.

A Graphite 760T feketében és fehérben lesz elérhető, méghozzá februártól kezdve. A fekete változat 180 dollárba, fehér társa pedig 190 dollárba kerül. A csak és kizárólag feketében érkező Graphite 730T – ami ugyancsak februárban jelenik meg – mindössze 140 dollárba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward