Két gamer billentyűzetet mutatott be a G.Skill

Az egyik KM780-as sorozatú újdonság RGB, a másik pedig piros LED-eket kapott, ezen felül mechanikus billentyűk és gamer funkciók is jelen vannak rajtuk.

Két gamer billentyűzetet mutatott be a G.Skill

A billentyűzetek piacán egyre több olyan modell jelenik meg, amelyek mechanikus billentyűkkel és/vagy ledes háttérvilágítással rendelkeznek – most például a G.Skill mutatta be saját megoldásait, amelyek a KM780-as sorozatot erősítik. Alapvetően két, teljesen azonos felépítéssel érkező billentyűzetről van szó, amelyek közül a KM780 RGB 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képes háttérvilágítást kapott, míg a KM780 MX csak piros fényárban úszhat. Az egyes billentyűk háttérvilágítása önállóan konfigurálható.

G.Skill Ripjaws KM780 RGB és KM780 MX

Az új billentyűzetek többféle változatban is elérhetőek lesznek, amelyek között csak kapcsolók tekintetében lesz különbség: a kínálatban Cherry MX Red, Cherry MX Blue és Cherry MX Brown alapú példányok egyaránt találhatóak. Hogy milyenek a Ripjaws sorozatot erősítő G.Skill gamer klaviatúrák működés közben? Erről az alábbi rövid videó ad látványos ízelítőt.

A vagány formavilággal rendelkező újdonságok mindketten 2 milliméter vastag alumínium hátlapot használnak, ami kellő stabilitást ad nekik. Az egyes billentyűk igényes kidolgozású sapkákat kapnak, amelyek igény esetén cserélhetőek is. Extraként 10 plusz kupak is jár a termékhez, amelyek a WASD régióba illenek – ezek az izzadós tenyérrel rendelkező játékosok számára jöhetnek jól, hisz a billentyűk felülete barázdált, így stabilabban használhatóak izzadt kézzel is.

A KM780-as sorozat tagjai hat makró gombbal rendelkeznek, plusz három profil gomb is található rajtuk, amelyeket egy makró rögzítő billentyű egészít ki. A billentyűzet képes eltárolni a játékos által készített makrókat, amelyek természetesen profilokba rendezhetőek, ezek között a profilok között pedig egy-egy gombnyomással lehet váltani.

Az új billentyűzetek dedikált hangerőszabályzó gombbal érkeznek, az aktuális hangerőről pedig a numerikus billentyűrész feletti LED sor tájékoztatja a felhasználót.

A billentyűzetek fejhallgató csatlakozót, mikrofon bemenetet és USB portot egyaránt kaptak (USB Passthrough), sőt, az egér vezetékének hatékony elvezetését is segítik. A billentyűzetek csuklótámasszal együtt 518 x 228 x 48 milliméteres mérettel bírnak, tömegük pedig 1,54 kilogramm.

G.Skill Ripjaws KM780 RGB és KM780 MX

Az újdonságok közül a Cherry MX Red és Cherry MX Brown mechanikával szerelt példányok már kaphatóak: A KM780 MX ára 120 dollár, a KM780 RGB pedig 160 dollárba kerül. A termékek 2 év garanciával rendelkeznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward