Két és fél slotnyi helyet foglal a Zotac újdonsága

A Zotac mérnökei egy újabb GeForce GTX 580-as sorozatú videokártyát készítettek, amely gyárilag megemelt órajelekkel és egyedi hűtéssel érkezik. A GeForce GTX 580 AMP2 Edition névre keresztelt újdonság immáron a második olyan GeForce 580-as modell a gyártó kínálatában, amely tuningolva kerül a boltok polcaira. Az egyedi hűtővel ellátott videokártya alkalmazásakor a gyártó közleménye szerint két és fél PCI bővítőhelyről kell lemondani, ugyanis a termék összesen ennyi helyet foglal.

Két és fél slotnyi helyet foglal a Zotac újdonsága

A Zotac mérnökei egy újabb GeForce GTX 580-as sorozatú videokártyát készítettek, amely gyárilag megemelt órajelekkel és egyedi hűtéssel érkezik. A GeForce GTX 580 AMP2 Edition névre keresztelt újdonság immáron a második olyan GeForce 580-as modell a gyártó kínálatában, amely tuningolva kerül a boltok polcaira. Az egyedi hűtővel ellátott videokártya alkalmazásakor a gyártó közleménye szerint két és fél (tehát három) PCI bővítőhelyről kell lemondani, ugyanis a termék összesen ennyi helyet foglal.

Az új videokártyán a referencia hűtő helyett egy Zalman VF3000-es megoldás van, amely rézből készült talpazattal, öt darab, ugyancsak rézből készült hőcsővel, valamint két, egyenként 92 mm-es átmérőjű hűtőventilátorral próbálja hűvösen tartani a megemelt órajeleken ketyegő GF110-es grafikus processzort. A 40 nm-es csíkszélességgel készülő GPU egyébként 512 CUDA magot tartalmaz és 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 3 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriához, ami kétszer nagyobb mennyiség, mint amit a referencia modelleken alkalmaznak. A GPU a szokásos 772 MHz helyett 815 MHz-es magórajelet alkalmaz, így a CUDA magok órajele sem 1544 MHz-es, hanem immáron 1630 MHz-es értéket képvisel. A GDDR5-ös memóriachipek 4100 MHz-es effektív órajelen ketyegnek, ami 92 MHz-cel magasabb, mint a referencia órajel.

A DirectX 11-es, PhysX, 3DVision, háromutas SLI és CUDA támogatással érkező újdonság videó kimenetei között két DVI portot és egy HDMI csatlakozót találunk. Az új videokártya mellé ajándékként jár az Assasin's Creed: Brotherhood című játék teljes verziója is.

A Zotac GeForce GTX 580 AMP2! Edition ára 455 euró körül helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward