Shop menü

KÉT DARAB 14 HÜVELYKES OLED KIJELZŐVEL ÉS EGY BILLENTYŰZETTEL ÉRKEZIK AZ ÚJ ASUS ZENBOOK DUO

Az új ZenBook Duo többféle módban is használható, két darab 14 hüvelykes OLED kijelzője pedig érintő támogatással is rendelkezik.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Két darab 14 hüvelykes OLED kijelzővel és egy billentyűzettel érkezik az új ASUS ZenBook Duo

Az ASUS műhelyében elkészült a ZenBook Duo legfrissebb változata, ami ismét két kijelzővel érkezik, viszont most már a második kijelző is teljes méretben, azaz 14 hüvelykes képátlóval érhető el, így a billentyűzet külön egységként kapott helyet a szettben. A két darab, egyenként maximum 3K-s felbontással rendelkező 14 hüvelykes kijelző jóvoltából számos új felhasználási mód előtt nyíltak meg a kapuk, így a friss noteszgép igen-igen különlegesnek tekinthető.

Galéria megnyitása

A gyártó alapjában véve négy féle felhasználási módot ajánl a különlegességhez. Az egyik a digitális könyv mód, amikor a két kijelző egymás mellett foglal helyet és a notebook álló pozícióban használható. Ha ebben az állapotban a billentyűzetet is letesszük az asztalra a „nyitott könyv” elé, akkor az asztali üzemmód tárul elénk. Van még notebook mód is, amikor a billentyűzetet az alsó kijelzőhöz csatlakoztathatjuk, méghozzá mágnesesen, és ekkor a billentyűzet töltésére is mód nyílik.

Galéria megnyitása

A negyedik mód a megosztás, amikor a két kijelző 180 fokban kinyitott állapotan foglal helyet az asztalon, ekkor mindkettőn megjelenhet ugyanaz a tartalom, csak elforgatva, így a két fél ugyanazt láthatja. A kijelzőket tartalmazó noteszgép rész egy beépített támasztékot is kapott a különböző üzemmódok kényelmes használatához, ami mindig „kéznél” lehet.

Galéria megnyitása

Hardver tekintetében egy egészen ütőképes kis noteszgéppel van dolgunk, amelynek 14 hüvelykes képátlójú kijelzői maximum 120 Hz-es képfrissítési ráta elérésére képesek, ezek akár egy nagy 19,8 hüvelykes képátlójú kijelzőként is munkára foghatóak, igaz, akkor a kávák megtörik majd a nagy képterületet, pont középen. Processzorból Meteor Lake sorozatú egységek állnak rendelkezésre, méghozzá akár a Core Ultra 9 185H modellig bezárólag, ezekhez maximum 32 GB-nyi LPDDR5x-7467 MHz-es fedélzeti memória társulhat.

Galéria megnyitása

Dedikált videokártya nincs a kínálatban, így az adott Meteor Lake SoC egység iGPU-jában rejlő lehetéségekkel kell beérnünk. Az adatok tárolását maximum 1 TB-nyi PCIe 4.0 NVMe tárhelyre bízhatjuk, a kommunikációban pedig Wi-Fi 6E és Bluetooth 5.3 támogatás nyújt segítő jobbot. Az új notebook IR szenzorral ellátott 1080p-s webkamerát kapott, csatlakozói között pedig két Thunderbolt 4-es port, egy HDM videó kimenet, egy USb 3.2 Gen1 Type-A port, illetve egy fejhallgató kimenet található.

Galéria megnyitása

Az ASUS újdonsága várhatóan még az év első negyedévében elrajtolhat, az viszont egyelőre nem derült ki, hogyan alakul a listaára.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére