Két csúcsmobilon dolgozik jelenleg a Samsung

Az elkövetkezendő hat hónapban két kulcsfontosságú modellt fogunk piacra dobni - mondta el Kim Hyun-Joon.

Két csúcsmobilon dolgozik jelenleg a Samsung

A Samsung egy viszonylag gyenge negyedéven van túl, és pont a vállalat húzóágazata, a mobilos részleg volt az, ami kiábrándító forgalmat produkált az előzetes várakozásokhoz képest. Éppen ezért nem meglepő, hogy némi betekintést nyerhettünk a vállalat terveibe.

Kim Hyun-Joong, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának alelnöke általában ritkán lép ki a vállalat árnyékából, ám most kiállt a nyilvánosság elé, hogy nyilatkozzon a befektetők megnyugtatása érdekében. Hyun-Joong elárulta, hogy nemcsak a Galaxy S5 feladata lesz az érdeklődés fenntartása, hanem jön a következő hat hónapban még két új csúcsmodell. Ezekről egyelőre menően nem beszélt részletekbe menően az alelnök, ahhoz viszont éppen eleget mondott el, hogy nagyjából be tudjuk azonosítani ezeket az okostelefonokat a kiszivárgott információkban szereplőkkel. Hyun-Joong leírása alapján az egyik készüléknél teljesen újszerű anyaghasználattal fognak próbálkozni, a másik esetben pedig egy nagyobb méretű megjelenítővel felvértezett mobilról lesz szó.

A Samsung megszokottól eltérő anyagokból – tehát ezúttal nem valamilyen új összetételű műanyagból – készülő eszköze egyértelműen a Galaxy Alpha néven „elhíresült” szerkezet lesz. Itt állítólag már szinte minden felületen fémre kell számítani, illetve az előlapot ezúttal is valamilyen nagy strapabíróságú üveggel fogják lefedni a tervezők. Az Alpháról egyelőre eléggé ködös információk láttak napvilágot, így pontosan nehéz behatárolni az okostelefon feladatát, de nem lenne meglepő, ha az iPhone következő generációjának szeretnének vele ellenfelet állítani. Erre abból következtethetünk, hogy a jobb anyaghasználat mellett az egyetlen biztosnak tűnő adat vele kapcsolatban az, hogy 4,7 hüvelykes lesz a kijelzője, akárcsak az újonnan érkező iPhone-nak.

Ez lenne a Galaxy Alpha?

A másik megemlített delikvensben viszont semmi meglepő nincs már, szinte biztosra vehető, hogy Hyun-Joong a következő Galaxy Note kiadásra, a Note 4-re gondolt. Az 5,7 colos képátlóval rendelkező Galaxy Note 3 utódja állítólag már nem lesz még nagyobb. Ez persze furcsa lenne annak fényében, hogy minden Note generációnál növekedett a megjelenítő átlója, de érthető, hogy valamikor meg kell húzni a határvonalat. A friss Note vélhetően már alapból a Snapdragon 805 chipre fog épülni, hasonlóan a Galaxy S5 feljavított változatához, az LTE-A-hoz, és talán készül majd egy Exynos 5 Octás kivitel is belőle, bár egyelőre nincs olyan lapka ezen a vonalon, ami felvenné a versenyt a Qualcomm chipjével.

Arról egyelőre semmilyen konkrét információnk nincs, hogy ezek a mobiltelefonok mikor fognak kereskedelmi forgalomba kerülni, de régebben többször is felmerült ez a hónap, így lehet, hogy nem is olyan soká. Az óriások szerelmesei valószínűleg már nagyon várják az új Note érkezését, de az biztosan kijelenthető, hogy az igazán nagy érdeklődést a jelenleg még Galaxy Alpha néven emlegetett vas fogja magának kivívni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward