Két ASUS Chromebook érkezik júniusban

Az ASUS újdonságai Bay Trail-M alapokon nyugszanak és 11,6, illetve 13,3 hüvelykes képátlójú kijelzővel érkeznek.

Két ASUS Chromebook érkezik júniusban

Az ASUS egy, az Intel és a Google illetékeseivel közösen tartott sajtórendezvényen jelentette be, hamarosan piacra dob két új Chromebookot.

A június végén érkező termékek közül a C200-as modell 11,6 hüvelykes, a C300-as pedig 13,3 hüvelykes képátlójú kijelzőt alkalmaz. A Chrome OS operációs rendszert futtató újdonságok képátlótól függetlenül mindketten 1366 x 768 pixeles natív felbontást alkalmaznak, processzorként pedig egy Celeron N2830 teljesít bennük szolgálatot, ami két CPU maggal gazdálkodik. A Bay Trail-M platform részét képező SoC 2,16 GHz-es alap- és 2,41 GHz-es Burst órajelet alkalmaz, Intel HD Graphics sorozatú videovezérlője pedig 313 MHz-es alap- és 750 MHz-es Burst órajelen ketyeg.

Az új Chromebookok rendelkeznek USB 3.0-s és HDMI porttal, illetve 720p-s webkamera is található rajtuk. A vezeték nélküli kommunikációt 802.11 b/g/n/ac WiFi vezérlő és Bluetooth 4.0-s vezérlő segíti. Egyetlen teljes akkumulátortöltéssel mindkét modellnél nagyjából 10 órányi üzemidőre lehet számítani.

A C200-as kiadás 2 GB-nyi rendszermemóriával és 16 GB-nyi tárhellyel kerül forgalomba, a C300 azonban már 4 GB-nyi rendszermemóriával és 16 vagy 32 GB-nyi tárhellyel lesz elérhető. A június végén érkező újdonságok alapára 249,99 dollár lesz – ennyiért minden bizonnyal csak a C200-as modellt lehet majd megkapni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward